Bediüzzaman dualarla anıldı

Bediüzzaman dualarla anıldı
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Bediüzzaman Said Nursi'yi anma konferansı düzenlendi.

Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından organize edilen "Vefatının 49. yılında Bediüzzaman'ı saygıyla anıyoruz'' adlı konferans büyük ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans, Kur'an-ı Kerim okunması ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Vakf Başkanı Ahmet Rüzgar, "Bediüzzaman Said Nursi, zamanın en büyüğü özelliğini hala korumaktadır. O yaşadığı müddetçe kendisini Allah davası ve vatan millet sevgisine adamıştır. Bizler de tekrardan o büyük insanı rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

Program Hüseyin Tepeli'nin şiiri ve sinevizyon gösterisi ile devam etti. Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını alatan sinevizyon gösteriminden sonra, Eğitimci M. Tahir Ünverdi, Bediüzzamanı ve günümüzdeki yerini anlattı.

Bediüzzaman'ın değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirten Ünverdi, "Kendini milletinin imanını kurtarmaya adamış büyük üstad Bediüzzaman, yaptıklarının yanında bıraktığı eserleriyle, bugün de, yarın da önümüze ışık olacaktır. Yazdığı eserleri Bilimle birleşerek günümüzde birçok bilim adamının dahi akıl edemediği başarıları elde ettirmiştir. Bediüzzamanın eserleri, dünya hayatını yaşanabilir hale getirirken ahiret hayatını da nasıl cennette geçirebileceğimizi en güzel şekilde anlatmıştır. Eserleri eskimek yerine her geçen gün yeniden yenileniyor." diye konuştu.

Bediüzzaman Said Nursi'nin, yazmış olduğu eserler de konferansta tanıtıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı konferans şiirlerle sona erdi. (CİHAN) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.