Mezdeke Grubu CHP'ye katıldı-MİZAH

Mezdeke Grubu CHP'ye katıldı-MİZAH
Çok mutlu oldukları gözlenen Mezdekeciler, partililerin “aç, aç” tezahüratları üzerine peçelerini ilk defa açarak gül cemallerini gösterdiler. Bu sahneyi ayakta alkışlayan Baykal, sanatçıların yanlarına giderek parti rozetlerini ve yüzg

Peçeleriyle imaj oluşturan üç kişilik oryantal dans grubu Mezdeke mensupları CHP’ye katıldılar. Parti Genel Merkezinde düzenlenen katılım töreninde ilk olarak grup tarafından oryantal gösteri sunuldu. Arap müziği eşliğinde rakseden Mezdeke’ciler en çok ilgiyi Parti Genel Sekreteri Önder Sav’a gösterdiler. Sık sık yanına gelerek piste davet eden dansçılar Sav’ı kaldıramayınca “çarşaf açılımı”nın mimarı İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’e yöneldiler. Israrlara dayanamayan Tekin piste fırlayarak, göbek atmada da maharetli olduğunu gösterdi. Tekin Mezdekecilerle oynarken ayağa fırlayan Baykal’ın da etrafa para saçtığı görüldü.

Gösterinin ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal artık değiştiklerini vurgulayarak “eskiden olsa bu peçeli mazbut hanımları başta partimiz olmak üzere hiçbir kamusal alana sokmazdık. Ancak hem peçeli, hem çıplak yani hem dindar hem de laik olan bu hanımları bir Türkiye gerçeği olarak kabul ediyor ve kendilerine ‘partimize hoşgeldiniz diyoruz” dedi.

Daha sonra Mezdekeciler kürsüye davet edildi. Grup adına konuşan en uzun boylu sanatçı, kendilerine kapıyı açan CHP yöneticilerine teşekkür ederek “Mezdeke 1, Mezdeke 2 kısacası sayısı 10’a ulaşan Mezdeke albümlerimizle partimizin emrindeyiz. Özellikle kına gecelerinin değişmezleri olan bu albümlerimiz partimize yeni üye kazanımında çok etkin olacaktır. 17 yıllık dans birikimimizle gerekirse partili hanım milletvekillerine ve yöneticilere ‘kıvırma’ dersi sunabiliriz. Hoş, siyasilerin kimseden ‘kıvırma’ dersi almaya ihtiyaçları yok ama…” şeklinde konuştu.

Baykal, yüzgörümlüğü taktı

Çok mutlu oldukları gözlenen Mezdekeciler konuşmaların ardından partililerin “aç, aç” tezahüratları üzerine peçelerini ilk defa açarak gül cemallerini gösterdiler. Bu sahneyi ayakta alkışlayan Baykal sanatçıların yanlarına giderek parti rozetlerini ve yüzgörümlüğü olarak da altıoklu altın kolyelerini taktı.

Fazıl Say’dan kınama

Öte yandan laik duyarlıklı ulusalcı müzisyen Fazıl Say “laikliğe aykırı kıyafetleri olan grubun üye yapılması” dolayısıyla CHP’yi ve Genel Başkan Deniz Baykal’ı kınadı. Aya İrini’de bir ‘kınama’ konseri veren Say, parçalarını seslendirdikten sonra “Çağdaş Türkiye maçı alacak, Türkiye laiktir laik kalacak” şeklinde slogan attı.

Çakma Mezdekeciler de tepkili

Bu arada Mezdeke Grubunun taklitleri olan Özmezdeke, Hakiki Mezdeke, Yeni Mezdeke, Süper Mezdeke grupları da ortak bir bildiri yayınlayarak CHP’yi kınadılar. “Çakma” Mezdekeciler, en hakiki Mezdeke’nin kendileri olduğunu iddia ederek, diğer siyasi partilerden gelebilecek transfer tekliflerine açık olduklarını belirttiler.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.