23 Nisan hatırına koltuklar ETÖ'cülerin-MİZAH

23 Nisan hatırına koltuklar ETÖ'cülerin-MİZAH
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle geleneksel “makam koltuklarını çocuklara bırakma törenleri” bu yıl farklı yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla koltuklar bu kez Ergenekon Davası sanıklarına

Cumhurbaşkanlığı koltuğuna henüz yakalanmayan “1 Numara” oturtuldu. Yüzünü tamamen kapatan bir maskeyle gelen “1 Numara” çok mutlu olduğunu belirterek, hapisteki Ergenekoncuların derhal serbest bırakılması emrini verdi.

Başbakanlık koltuğuna davanın 1 numaralı sanığı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük oturtuldu. Oldukça sinirli olduğu gözlenen Küçük “siz bizimle dalga geçtiğinizi mi sanıyorsunuz? Bu koltuklara kısa süreliğine değil tamamen oturacağımız günler çok yakında” diye bağırdı.

TBMM Başkanının koltuğuna ise İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yerleşti. “İşçi Partisi olarak iktidara gümbür gümbür geleceğiz. Meclisin tamamı bize ait olacak. Bekle bizi Türkiye !” diye bağıran Perinçek uzun süre koltuktan kalkmak istemedi. Bunun üzerine çağırılan polisler Perinçek’i yapıştığı koltuktan zorla ayırdılar.

Öte yandan Kültür Bakanlığı koltuğuna yazar Ergün Poyraz, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sendikacı Mustafa Özbek, Sağlık Bakanlığına Prof. Dr. Mehmet Haberal, Adalet Bakanlığına Av. Kemal Kerinçsiz, Milli Savunma Bakanlığına Emekli Orgeneral Şener Eruygur, YÖK Başkanlığına Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğuna Adil Serdar Saçan, CHP Genel Başkanlığına Tuncay Özkan, Kandil’deki PKK liderliği koltuğuna Prof. Dr. Yalçın Küçük, MİT Müsteşarlığına ise Mustafa Balbay oturtuldu.

Başbakan Erdoğan bu yeni uygulamanın gerekçesini soran gazetecilere "Ergenekoncuların yaptığı işler tamamen çocukluk. Bu yüzden bu yıl çocuklar yerine çocuksu davranışlar sergileyen büyükleri davet ettik. Özellikle her sanığı hedeflediği koltuğa oturtarak heveslerini almalarını istedik. Böylece darbe yapma emellerinden vazgeçebileceklerini düşünüyoruz" dedi.

(Bu yazı değerli yorumcumuz “murat65”in verdiği ilhamla yazılmıştır. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz)

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.