Arnavutköy AGD’den Kutlu Doğum gecesi

Arnavutköy AGD’den Kutlu Doğum gecesi
Milletimizin sahip olduğu değeri tek tek bizlere hatırlatan Anadolu Gençlik Dergisi (A.G.D.) Arnavutköy Temsilciliği, yaptığı Kutlu Doğum programıyla yine herkese ders niteliğinde bir program gerçekleştirdi.

Yoğun katılımın olduğu geceye Saadet Partisi Arnavutköy Belediye başkan adayı sayın Ahmet Ziya BALCI, Saadet Partisi Arnavutköy ilçe başkanı Mehmet Emin YERDELEN, Arnavutköy Ortopedi ve Özürlüler Derneği başkanı Ahmet Satılmış ve ÖZEL FM’in saygın programcısı Hasan Hüseyin ÖZEL’in özel katılımlarıyla geceye renk kattı.

Mustafa Balcı’nın Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan geceye açılış konuşmasını yapmak üzere, kürsüye gelen Anadolu Gençlik Dergisi (A.G.D.) Arnavutköy ilçe temsilcisi Erdal YILMAZ “AGD ‘nin dillerde sloganlaşmış olan cümlesini yineleyerek AGD geleceğin teminatıdır. Bir milletin en önemli gücü, tankı, topu, tüfeği değil imanlı gençliğidir, milli ve manevi değerlere bağlı gençliktir. AGD‘nin amacının, gelecek nesillere ahlaklı bir nesil yetiştirmek  olduğunu vurgulayan YILMAZ, ayrıca “Nisan ayı son haftası, Selam-ı Şerif’i yayma haftasıdır. Ancak biz bunu sizlerin desteğiyle 2009 yılının sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz.’’ dedi.

Henüz 11 yaşında Peygamber aşkını kalbine mühürleyen Furkan BAYRAKTAR isimli küçük bir çocuğun D. Ali Erzincanlının yazdığı ‘’sen yoktun ‘’ isimli şiirinin okuması, salondaki tüm gelen misafirlere duygulu anlar yaşattı.

Gecenin ayrı bir konusu da yaptığı etkinliklerle son dönemde adından sıkça söz ettiren Anadolu Gençlik Dergisi (A.G.D.) Arnavutköy Temsilciliği, düzenlemiş olduğu Esmaül-Hüsna yarışmasıyla büyük ilgi beğeni topladı ve yarışmada dereceye giren çocuklara ödülleri verilmesi için kürsüye gelen Hasan Hüseyin Özel ;  ‘’Bir gün sokakta yürürken birine ‘’Esmaül Hüsna  nedir?” diye soru yöneltim ve muhatabım ; “bilmiyorum” diye cevap verdi ve şöyle devam etti sokak ismi falan mı? diye cevap verdi”  Bu kıssa ile Esmaül Hüsna’nın önemini vurgulayan ve bu özel yarışmayı düzenleyen Anadolu Gençlik Dergisi (A.G.D.) Arnavutköy Temsilciliğine teşekkür ederim” dedi.

Esmaül- Hüsna’yı ezberleyip dereceye giren çocuklar 1. Muzaffer Baş 2. Erol AKBULUT ve 3. M. Talha ERBEY oldu. Ayrıca yarışmaya katılan bütün çocuklara da hediye verildi.

Gecenin kuşkusuz  büyük konuğu araştırmacı ilahiyatçı yazar Mehmet TALU Hoca Efendi Kutlu Doğum haftasında kendisi için yoğun geçtiğini dile getirdi 

Bir insanın yaptığı hal ve hareketlere ahlak kuran ve sünnete uyulması ve uygulanmasına en güzel ahlak denir. “Hay çıkar, Huy çıkmaz” sözüne karşı  olduğunu dile getiren TALU, kişi isterse bütün kötü huylarını değiştirebilir. Fakat yeter ki kişi istesin.

Peygamber efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular; “Müminlerin en mükemmeli ahlak bakımından en bakımlı olanıdır” buyurmuştur.  Ağıza alınacak kötü sözlerin çok yanlış olduğunu ve Hadisi şerif de  böyle buyrulduğunu ifgade etti. “ üç şey, üç yerde daha güzeldir.

1-Erkeğin hayalı olması güzel, Kadının hayalı olması daha da güzeldir.

2-Cahilin takva sahibi olması güzel, Alimin takva sahibi olması daha da güzeldir.

3-Fakirin  cömert olması güzel, zenginin cömert olması daha da güzeldir.

Ahlak ve ibadet arasındaki ilişkiye değinen TALU; Namaz  bizim ahlakımızı güzelleştirmek için, farz kılınmıştır.  “Ey Habibim, Sana verilen kitabı oku! Namazını dosdoğru kıl! Çünkü; Namaz kişiyi  fuhşiyattan ve kötülükten men eder. (Ankebut 45. Ayet)

“Her kimin kıldığı namaz onu fuhşiyattan ve kötülükten men etmiyorsa,o zaman kabul olunamaz.” H.ş

“En hayırlı mümin, güzel geçinen ve kendisi ile geçinilendir. H.ş 


Biz peygamber ahlakı ile var olmalıyız diyen TALU; Asla ama asla batı ahlakına teslim olamamalıyız ve televizyonun batının kullandığı bir araç olarak kullandığını vurgulayarak katılımcıları uyardı.

Kişinin iki şeye ihtiyacı olduğunu;

1-Emin olmak yani; Güvenilir olmak, çünkü biz Muhammedül Emin’in ümmetiyiz.

2-Doğru sözlü olmalıyız. Peygamber efendimize bir çok yalanla iftiralar atıldığını, işkence gördüğünü Ancak; Kimse O’na yalan söylüyor diyemedi.

“Deki! Eğer Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı affetsin. Allah affedicidir. Rahmet edicidir.” (Al-i İmran 31)

Mehmet TALU; Her Müslüman’ın “Güzel Ahlak” konusunda kendisini muhasebeye çekmesini , eğitime önem verilmesini ve H.z Muhammed (s.a.v.) ‘in örnek alınması gerektiğini söyleyerek konuşmasını sona erdirmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.