Emine Erdoğan'dan medyaya çağrı!

Emine Erdoğan'dan medyaya çağrı!
Emine Erdoğan, "şiddeti özendiren, şiddeti yücelten sorumsuz filmlerden, dizilerden çocuklarımızı da kendimizi de arındırmak zorundayız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Çocuklarımızı şiddet içeren her türlü örnekten, her türlü ortamdan uzak tutmak zorundayız. Şiddeti özendiren, şiddeti yücelten sorumsuz filmlerden, dizilerden çocuklarımızı da kendimizi de arındırmak zorundayız. Eğer bunu yapmazsak, bu hassasiyeti göstermezsek hiç arzu etmesek de acı olaylar yaşanmaya devam edecektir" dedi. 

"AK Parti Genişletilmiş 23. Dönem Milletvekilleri Eşleri İstişare Toplantısı" Genel Merkez’de Emine Erdoğan’ın da katılımıyla yapıldı. 

Erdoğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmaya "Anneler Günü"nü kutlayarak başladı. Annelik denilince akla sevgi, şefkat, merhamet, fedakarlık gibi temel insani hasletlerin geldiğini belirten Erdoğan, bu duygulardan yoksun toplumların kendilerine yabancılaştıklarını ifade etti. 

Konuşmasında Mardin’de yaşanan silahlı saldırı olayına da değinen Erdoğan, "Adı töre veya ne olursa olsun o kör şiddet, bir düğün evini bir anda cenaze evine çevirdi. Onlarca masum çocuk bir anda annesiz, babasız, öksüz ve yetim kaldı. Hangi gerekçe, hangi sebep bu kadar acıyı bir insanın, bir toplumun omuzlarına yıkmayı meşru sayabilir. Bunu yapmaya kimin ne hakkı olabilir" diye konuştu. 

Yürekleri burkan bu olayın, toplumun anne şefkatine, merhametine, sevgisine muhtaç olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydeden Erdoğan, bu şiddet sarmalının ancak annelerin sahip olduğu duyarlılığın topluma yansımasıyla ortadan kalkabileceğini söyledi. Erdoğan, "Yani vicdanın, karşılıksız sevginin, hoşgörünün, metanetin, adaletin güç kazanmasıyla, bu erdemlerin topluma nüfuz etmesiyle yaralarımız sarılabilecektir. Daha iyi daha sağlıklı bir toplum ancak annelerin hünerli elleriyle yüreklerinde yeşerttikleri insan sevgisiyle inşa edilebilir" dedi. 

Tüm kadınları Mardin’de yaşanan trajediye dikkat kesilmeye ve acıya ortak olmaya çağıran Erdoğan, özellikle milletvekili eşlerinin daha fazla inisiyatif yüklenmesi gerektiğini vurguladı. 

Türkiye genelinde kadınların eğitim imkanlarından mahrum kalmamaları için gayretli bir çalışma yürüttüklerin anlatan Erdoğan, "Haydi Kızlar Okula", "Ana Kız Okuldayız" gibi kampanyalara bizzat öncülük yaptığını ve başarılı sonuçlar elde edildiğini anlattı. 

Bir annenin çocuğuna vereceği eğitimin, sevginin ve şefkatin yerini hiçbir şeyin doldurmasının mümkün olmadığına dikkati çeken Emine Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Bir annenin, anne sıcaklığının sağladığı ahlak eğitimini, insaniyet eğitimini başka kimse, hiçbir kurum sağlayamaz. Biz eğitimi Türkiye’nin her köşesine ulaştırmanın kadınlarımızı, kızlarımızı yüzde 100 okur-yazar yapmanın mücadelesini yine vereceğiz. Ancak bu yeterli değil. Aile kurumunu korumak zorundayız. Annelerin çocuklarını sevgiyle, şefkatle büyütebilecekleri zemini sağlamak zorundayız. Çocuklarımızı şiddet içeren her türlü örnekten, her türlü ortamdan uzak tutmak zorundayız. Şiddeti özendiren, şiddeti yücelten sorumsuz filmlerden, dizilerden çocuklarımızı da kendimizi de arındırmak zorundayız. Eğer bunu yapmazsak bu hassasiyeti göstermezsek hiç arzu etmesek de bu tür acı olaylar yaşanmaya devam edecektir. Bir kez daha tüm milletvekili eşlerini, karar mercinde bulunan tüm hanım kardeşlerimi, sivil toplum örgütlerimizi, medyayı sorumluluk almaya davet ediyorum." 

Erdoğan, Mardin’deki silahlı saldırıda yaşamlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. 

"DAHA ALACAK ÇOK YOLUMUZ VAR" 

Erdoğan, siyasetçi eşlerinin sosyal statüleri gereği toplumun gözü önünde olduğunu ve birer rol model teşkil
ettiklerinin altını çizerek, Türkiye’nin refahı için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerine inandığını bildirdi. 
Bugün kadınların hayatın her alanında daha büyük bir etkinlik ve ağırlık içinde olduğunu kaydeden Erdoğan, "Eğer bugün Türkiye dünyanın itibarlı ülkelerinden biri haline geldiyse bunda cumhuriyetimizin başından bu yana sergilenen kadın emeğinin, alın terinin, çilekeş gayretinin büyük etkisi vardır" dedi. 

Türkiye’nin daha ileri gitmesinde yine kadınların üstleneceği görev ve sorumlulukların etkili olacağını vurgulayan Erdoğan, bu bakımdan kadınların ortaya koyduğu her çabanın altın değerinde olduğunu ifade etti. 
Farklı yaşam tarzlarının, farklı inanç ve kültürlerin iç içe geçtiği Türk toplumunda hoşgörünün, kadirşinaslığın, vefanın, dostluğun büyük önem taşıdığını belirten Erdoğan, bunun için toplumsal aktivitelere, sosyal faydası yüksek kampanyalara destek verilmesi gerektiğini söyledi. 

Erdoğan, "Daha alacak çok yolumuz, çözecek çok sorunumuz olduğunun bilincindeyiz. Bu yolda her zaman dayanışma içinde, birlik ve beraberlik ruhuyla yürüyeceğiz" diye konuştu. 

"DAHA GÜZEL YARINLARA KATKIDA BULUNMAK İÇİN..."- 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de yaptığı konuşmaya anneler gününü kutlayarak başladı. 

Mardin’de yaşanan silahlı saldırının herkesi derinden yaraladığını belirten Şahin, kadınların annesini kaybeden evlatların annesi, evladını kaybeden annelerin de evladı olması gerektiğini vurguladı. AK Parti hükümetinin sosyal devlet anlayışı ile gereğini yapacağını ve yaraları en kısa zamanda saracağını ifade eden Şahin, kendilerinin de konuya ilişkin bir rapor hazırladığını söyledi. 

Siyasetin eşlerle bir bütün olarak yapıldığını, sorumlulukların paylaşıldığı bir alan olduğunu ifade eden Şahin, bu kapsamda milletvekili eşlerine yönelik toplantıları sürdürdüklerini anlattı. Bu toplantıların "Bir dost meclisi" olduğunu ifade eden Şahin, tüm çabalarının daha güzel yarınlara katkıda bulunmak için olduğunu vurguladı. 
Bedirhan Gökçe’nin şiir dinletisi sunduğu toplantı daha sonra Prof. Dr. Canan Çetin ve Nihat Aytürk’ün "Temel İletişim Kuralları", Sibel Eraslan’ın "Deneyim Paylaşımı" konulu konuşmalarıyla devam etti. 

Toplantının başlangıcında Malatya İl Teşkilatı Kadın Kolları’nca hazırlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesiyle görüntülerinin de yer aldığı "Anneler Günü" konulu slayt gösterisi yapıldı. 

Ayrıca AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’nın fotoğraf sergisi toplantı salonunun fuayesinde izlenime açıldı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.