Baykal, neden FB'yi CHP'ye benzetti-MİZAH

Baykal, neden FB'yi CHP'ye benzetti-MİZAH
Fener camiasını teselli eden Baykal, aralarındaki benzerlikleri şöyle ifade etti;

YAZARIMIZ RIFAT YÖRÜK'ÜN GS'Yİ HİCVETTİĞİ "BİR TESELLİ VER FENER" YAZISI İÇİN TIKLAYIN

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye Kupasını yine kazanamayan Fenerbahçelileri teselli etti. Kupayı kaybettikleri için üzülmemelerini söyleyen Baykal “Fenerbahçe camiasını kendimize çok yakın hissediyoruz. Acınız acımız, bacınız bacımızdır. Sizi ancak biz anlayabiliriz. Zira siz yıllardır kupayı kazanamıyorsunuz, biz de fi tarihinden beri seçim kazanamıyoruz” dedi.

Telefonla Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı arayarak teselli eden Baykal “Kısacası Fenerbahçe CHP’ye çok benziyor. Siz 26 yıldır kupa alamıyorsunuz. Biz de 1950’den beri seçim kazanamıyor ve iktidar yüzü göremiyoruz. Tek başına iktidarımızı gören son CHP’liler şimdi 60 yaşına girdiler. Yani 1950’den itibaren doğan kuşak tek başına iktidar zaferimize hasret durumdalar. Fenerliler için de aynı durum geçerli. 1983'den sonra doğan Fenerliler de hala kupa yüzü göremediler. Üstelik bu başarısızlıklara rağmen sen de ben de dimdik ayaktayız. Kimse bizim tahtımıza oturamıyor” diye konuştu. Yıldırım da bu teselli telefonu için Baykal’a teşekkür etti.

Fener, kupadan çekildi

Öte yandan 26 yıldır Türkiye Kupasını kazanamayan Fenerbahçe radikal bir karara imza attı. 4-2’lik sonuca çok kızan Başkan Yıldırım “kupadan çekilme” kararı aldı. Buna göre Fenerbahçe artık Fortis Türkiye Kupası maçlarına elemeler dahil hiç katılmayacak. Yıldırım’ın bu kararı almasında İzmir Atatürk Stadı’ndaki maçta bazı taraftarların açtığı “Ne hasta bekler sabahı/Ne taze ölüyü mezar/Ne de şeytan bir günahı/O kupayı beklediğim kadar” pankartının da etkisi olduğu öğrenildi. Futbol Federasyonu bu kararı kabul etmezse bu sefer “B Planı”nı devreye sokacak olan Yıldırım, Türkiye Kupası’nın iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracak. Yıldırım, bu konuda büyük tecrübesi olan CHP Lideri Baykal’dan destek isteyecek.

Kupayı en son gören Fenerliler Derneği

Bu arada 1982-83 sezonunda kazanılan son Türkiye Kupasını gören Fenerbahçe taraftarları bir dernek kurdu. Kısaca “KUPSONFEN” olarak tanımlanan derneğin adı “Kupayı En Son Gören Şanslı Fenerliler Derneği” olarak tescil edildi. Başkanlığa seçilen fanatik “Sarı Kanarya” taraftarı Mahzun Boynubükük “Bu kupa Fenerin aldığı en değerli kupa. Zira artık antika” dedi.

Kupa esprileri

Rakip taraftarların bu konuda yaptıkları;

“Fenerbahçeli genç taraftarların en çok kullandıkları cümle nedir? (Bana Türkiye Kupasını anlatsana dede...)

Fenerbahçelilerin çoğu neden Türkiye Kupasının rengini gri olarak hatırlıyor? (Çünkü kupayı en son kazandıklarında televizyonlar siyah beyazdı...)

Fenerbahçelilerin bir kısmı Türkiye Kupası'na inanmıyor, neden? (Bazıları görmedikleri şeye inanmaz...)

Arşimet bugün yaşasaydı neyi bulamazdı? (Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı kaldırma kuvvetini...)

Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı kazanması en çok hangi kitapta geçer? (Rüya tabirleri kitabında...)”

gibi esprilere çok üzüldüklerini belirten Başkan Boynubükük “Görevimizi takımımız kupayı alana kadar sürdüreceğiz. Eğer biz ölmeden kupayı alırlarsa derneğimizi feshedeceğiz” dedi.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.