Zeki Soyak Hoca'yı rahmetle yadediyoruz - VİDEO

Zeki Soyak Hoca'yı rahmetle yadediyoruz - VİDEO
Hayatını Hakk’ın ve halkın hizmetine adayan Şuurlu Öğretmenler Derneği, Enderun Eğitim Vakfı ve İlk Adım Dergisi’nin kurucularından Zeki Soyak Hoca’yı 4 yıl önce bugün 29 Mayıs 2005 tarihinde kaybettik.

ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE CUMADAN CUMAYA BÖLÜMÜNDE ZEKİ SOYAK HOCA'YI SİZLERLE BULUŞTURUYORUZ - VİDEO

Hayatının son günlerini kanser hastalığı ile mücadele ederek geçiren Soyak Hoca, ömrü boyunca Hakkın yolunu işaret gösterdi. Beleda, Şuurlu Öğretmenler Derneği Enderun Eğitim Vakfı ve İlk Adım Dergisi’nin kurucularından, hayatını İslam’a adayan Soyak Hoca’yı şöyle tanımlıyor: “Mütevaziydi, kendinden emindi, kararlı ve idealistti, bilgeydi, cemiyet insanıydı, sorumluluk sahibiydi, sabır timsaliydi ve derin bir gönül zenginliğine sahipti”

ZEKİ SOYAK HOCA’NIN HAYATI
1938’de Kayseri’nin Süksün Kasabası’nda dünyaya geldi. İlkokulu kendi beldesinde bitirince, dedesinin teşvikiyle-ilkokul hocasının engellemesine rağmen-Kayseri İmam Hatip Lisesi’ne kaydoldu. Mezuniyetine müteakiben Yeşilhisar ilçesinin Kesteliş köyünde vekil öğretmenlik yaptı. 1960 yılında Polatlı’da vatani vazifesine başladı. Bitlis’te yedek subay olarak bitirdi. Askerlik dönüşü İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne girdi. İki yıldan sonra Fatih Şehremini’deki Şeyh Müslihiddin Camii’nde imamlık yaptı. Enstitüyü bitirdiğinde yine dedesinin isteği üzerine Kayseri İmama Hatip Lisesi’ne Öğretmen olarak atandı. 1967-1971 yıllarında Öğretmenlik ve idareciliğin yanı sıra Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’nde tarih derslerine girdi. Bursa İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü’nü beklerken ilginç bir şekilde Urfa İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü geldi. 4 yıl sürdürdüğü Müdürlüğünün ardından 1974 yılında Nevşehir İmam Hatip Lisesi’ne Müdür olarak tayini çıktı. Birçok yönüyle başarılı çalışmalarına burada imza attı.

ZOR DÖNEMLER GEÇİRDİ
4 yıllık hizmetin akabinde, istenmeyen olayların yaşandığı o dönemde bilinçli olarak anarşinin en çok olduğu Gaziantep Lisesi’ne tayini çıkartıldı. Yaptığı istişareler neticesinde Gaziantep’e gitmekten vazgeçerek çok sevdiği aktif öğretmenlik mesleğinden istifa etti. Sevenlerine ve geride kalanlara birbirinden güzel eserler ve ölçüler bırakan Zeki Hoca, aynı zamanda takipçilerine ciddi mesuliyeti de tevdî ederek 29 Mayıs 2005 tarihinde Kayseri’de hayata veda etti.

HAYATINI İSLAM’A ADADI
Muahezeyi kendine müsamahayı başkasına gösteren, iman, amel ve ahlak muvazenesinin bozulmaması için sağlam ölçülerin olması gerektiği konusunda büyük gayret göstermiştir. Nizam ve intizama çok önem veren Zeki Hoca’nın hayatı ölçü üzerine kuruluydu. Özellikle şu 5 temel ölçüyü bütün insanların hayatına hâkim kılmasını isterdi: İslam’a bir bütün olarak bakmak, Vasıtaları gaye edinmemek, Taasub’tan kaçınmak (meslek, meşreb, mesheb), İtidal üzerine olmak, İşleri istişare ile yapmak.

MUHAMMED FATİH ERDOĞAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.