Türk aile yapısı madde bağımlılığından koruyor

Türk aile yapısı madde bağımlılığından koruyor
Madde bağımlılığının, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri etkileyen ve bundan sonra da etkilemeye devam edecek büyük bir sorun olduğu belirtildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "4. Ulusal Bağımlılık Kongresi"nin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Bağımlılık Tedavi Birimi Sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Coşkunol, madde bağımlılığının gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri etkileyen ve bundan sonra da etkilemeye devam edecek büyük bir sorun olduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen toplantıda konuşan Prof. Dr. Coşkunol, "Madde bağımlılığı yaş, cins,etnik grup, fakir-zengin demeden büyük grupları aynı şiddette etkilemektedir. Kişilerin bireysel özelliklerini yitirmesine, giderek birbirinin aynı bağımlılar olmasına sebep olmaktadır" dedi.

Türk aile yapısı, ört ve adetlerimiz, ulusal kimliğimizin madde bağımlılığı konusunda bizleri koruyucu unsurlar arasında yer aldığını açıklayan Prof. Dr. Coşkunol, "Bu değerlerimizi bilmek ve bunlar için mücadele etmek bizi biz yapacak, her türlü bağımlılığa karşı dirençli hale getirecektir" diye konuştu.

Madde bağımlılığının tüm dünyanın karşı karşıya olduğu bir sorun olduğunu dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ise "Bu konuda üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kuruluşlara büyük görevler düşüyor.Üniversiteler toplumda lokomatif görevini üstlenmek durumunda" dedi.

Etkinlik programı 2 Aralık 2007 tarihine kadar Çeşme Altınyunus Otel'de devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.