İnsanlık, Kuran'ın ruhunu anlamış olsa idi...

İnsanlık, Kuran'ın ruhunu anlamış olsa idi...
Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser, "İnsanlık, Kuran'ın ruhunu anlamış olsa idi, dünyada cinayetler ve zalimlikler olmazdı." dedi. 

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde müftülük yaz kursları öncesinde Kur'an-ı Kerim'in önemini anlatan bir konferans düzenledi. Papir Düğün Sarayı'nda gerçekleştirilen program, Demirci Süleyman Camii İmam Hatibi Recep Güvercin'in Kur'an-ı Kerim'den bir bölüm okuması ile başladı. Sunumunu Korkuteli Vaizi Ahmet Cebeci'nin yaptığı programın, açış konuşmasını İlçe Müftüsü Abdülmuttalip Peşe yaptı. 

Korkuteli'nde 2'si yatılı olmak üzere toplam 23 Kur'an Kursu'nun bulunduğunu ifade eden Müftü Peşe, "İlçemizde halen kurs talebi var. Özellikle bayanlar her mahalleye bir kurs istiyorlar. Bu da halkımızın Kuran'a olan ilgisini gösteriyor." diye konuştu. Programa konuşmacı olarak katılan Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser, Kuran'ın dünyada da ahrette de mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Müftü Yeleser konuşmasında, "İnsanlık, Kuran'ın ruhunu anlamış olsa idi dünyada cinayetler ve zalimlikler olmazdı. Dünyada problemler kalmaz, insanlar mutlu bir hayat sürerdi." diye konuştu. 

Hazreti peygamberin yaşadığı asra, mutluluk asrı denmesinin sebebini Kuran'a göre bir hayat sürülmeye bağlayan Müftü Yeleser, 21. Asırda geçim darlığı, ekonomik kriz, savaşlar ve tüm problemlerin ancak Kuran'a göre yaşanan bir hayat tarzı ile çözülebileceğini sözlerine ekledi. 

Müftü Yeleser'in konuşmasının ardından konferansa katılan Korkuteli Kaymakam Vekili Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser'e teşekkür ederek bir plaket verdi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.