Akay Kavşağı havuz olacak-MİZAH

Akay Kavşağı havuz olacak-MİZAH
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kapatılacak Akay Kavşağını havuz olarak halkın hizmetine açacaklarını belirtti. Başkent Ankara’da deniz olmadığını hatırlatan Baykal “Ankara’ya denizi getireceğiz. Emekçi halkımız, deniz gibi dev bir havuz

CHP’li Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava ve Ankara 3. İdare Mahkemesi'nin aldığı karar ile kapatılmasına karar verilen Bakanlıklar’daki Akay Kavşağı tartışmaları bir anda Türkiye gündemine yerleşti. Ankara'nın kalbi sayılabilecek Akay Kavşağının 1 Ağustos’dan itibaren kapatılma kararı üzerine gelen tepkileri hafifletmek için Belediye Başkanı Bülent Tanık’la birlikte parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Baykal “öncelikle açtığımız her kapatma ve iptal davasında bize destek veren laik hukukçularımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yüce Anayasa Mahkememize yaptığımız 33. başvurunun da kabul edileceğini adım gibi biliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bu kavşağa AK Parti propagandası yapılması için ‘Ak-ay’ ismi verdiğini iddia eden Baykal “dolayısıyla bu kavşak kapatılmayı isminden dolayı çoktan hak etmişti. Biz de bu ismi değiştirerek ‘Halk-ay’ yapacak ve kapatılacak kavşağı içini suyla doldurarak havuza dönüştüreceğiz” diye konuştu.

“ANKARA’YI VENEDİK’E DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Baykal, bir gazetecinin “Başkentin göbeğindeki bir kavşağın kapatılması trafiği felç edecek. Bu durum ve Ankaralıların tepkisi sizi rahatsız etmiyor mu?” sorusunu şöyle cevaplandırdı:

“Kavşak kapatılsa bile trafiğin kilitlenmesi söz konusu olmayacak. Zira diğer alt geçit ve kavşak düzenlemelerini de iptal ettirerek buraların tamamını havuza dönüştüreceğiz. Böylece trafiği gayet çevreci bir şekilde sandal, kayık, ufak tekne ve gondollarla sağlayacağız. Yani Ankara’yı Venedik’e dönüştüreceğiz.”

HAVUZ KAMUSAL, HAŞEMA YASAK

Baykal toplantıda son olarak şunları söyledi:

“Bilindiği gibi biz isminde ‘halk’ olan halkçı, emekçi bir partiyiz. En çok oyu Şişli, Nişantaşı, Bebek, Çankaya gibi zengin ve sosyetik bölgelerden aldığımıza bakmayın. Halkımız henüz bizi yeterince tanımadığından rakip partilere oy veriyor. İşte Çankaya Belediyemizin bu dev hizmetiyle bizim ne kadar ‘halkçı’ olduğumuzu daha iyi anlayacaklar.

Akay (Halkay) Kavşağı suyla dolsun. Yeni hizmetimiz hayırlı-uğurlu olsun. Vatandaşları şehrin göbeğinde mayolarla gören Başkan Gökçek de saçını-başını yolsun. 1 Ağustos’ta şahsen ve de bizzat kendimin yapacağı açılışa tüm Başkentlileri mayolarıyla birlikte bekliyoruz. Ancak TBMM ve Genelkurmaya çok yakın olan bu bölge kamusal alan olduğundan haşemalı giriş yasaktır. Değerli eşimle birlikte çağdaş mayolarımızla katılacağımız bu açılışta, rahmetli Genel Başkanlarımızdan İsmet İnönü’yü de anmak için onun gibi çivileme atlayış yapacağım. Bu atlayışımla iktidara yine çakacağım."

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.