Baykal, domates festivalinde eziliyordu - MİZAH

Baykal, domates festivalinde eziliyordu - MİZAH
CHP’nin “domates” lakaplı Genel Başkanı Deniz Baykal, adına düzenlenen “1. Geleneksel Domates Festivali”nde ezilerek yeni bir unvana kavuşmaktan son anda kurtuldu.

İzdiham sonrası görüşlerini aldığımız Baykal “verilmiş sadakam varmış. Az kalsın ezilip dünya pardon unvan değiştirecektim. Zaten çocukluğumda bana ‘domates’ lakabı takılmasından beri en büyük korkum ezilip yemeklere katılmaktır” diyerek endişelerini dile getirdi.

Silivri’de düzenlenen festivale “onur konuğu” olarak katılan Baykal ilk olarak “Domates güzeli” yarışmasının jüri üyeliğini yaptı. Sadece CHP üyesi bayanların katılabildiği yarışmada Parti Meclisi Üyesi Birgen Keleş oybirliğiyle “domates güzeli” seçildi. “Salça güzeli” yarışması ise İzmir milletvekili Canan Arıtman’dan başka aday çıkmadığı için iptal edildi.

Güzellik yarışmasından sonra kürsüye davet edilen Baykal “Silivri’de yatan Ergenekon sanıklarına sahip çıkarak “onlar orada oldukça yüreğim eziliyor” dedi. Baykal, bu cümleyi kullandıktan az sonra bu defa yüreği değil bizzat kendisi ezildi. Partililerin kürsü yakınlarında toplanıp yoğun sevgi gösterileri yapmaları sırasında platform çöktü. Korumalarının yardımıyla ezilmekten son anda kurtarılan Baykal kazayı ufak-tefek sıyrıklarla atlattı.

EZİLENLERİN PARTİSİYİZ

Programdan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Baykal “Ergenekon davasından Silivri’de yatanları cesaretle aynı yerde savunduğum sırada platformun çökmesi çok anlamlı. Ama hayır beni susturamayacaklar; beni Ergenekon’un avukatı olmaktan vazgeçiremeyecekler” dedi. Baykal, CHP’nin emekçilerin ve “ezilenlerin partisi” olduğunu hatırlatarak “ben de dahil birçok partilimin ezilmesinden de bir kez daha anlaşıldığı gibi biz hep ezilenlerin partisiyiz” diye konuştu.

Silivri Cezaevi’nde büyük üzüntüye yol açan olaydan sonra Antalya Domates Yetiştiricileri Derneği ile İşçi Partisi Genel Merkezi tarafından Baykal’a “geçmiş olsun” mesajları çekildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yarın da yine kendisi adına düzenlenen “Çatladıkapı 1. Teflon Festivali”ne katılacağı öğrenildi.

Rıfat Yörük/Habervaktim/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.