haber7 bu hatayı nasıl yaptı?

haber7 bu hatayı nasıl yaptı?
Hz. Fatıma'nın yaşadığı eve ait olduğu öne sürülen fotoğrafları galeri olarak yayınlayan haber7, büyük bir skandala imza attı. Yaptığımız araştırmaya göre haber7'nin Hz. Fatıma'nın diye gösterdiği ev, İran'da Hz. Ömer'e düşmanlık besleyen şiiler tara

haber7'de "Hz. Fatıma'nın Medine'deki evi" başlığıyla verilen galeri için yazılan, "Peygamberimiz Hz. Muhammed'in neslini devam ettiren kızı Hz. Fatıma'nın Medine'de yaşadığı ev Müslümanlar tarafından en çok ziyaret edilen yerlerden biri" ifadeleri dikkat çekti. 

İŞTE İDDİAYA KONU HZ. FATIMA'NIN TEMSİLİ EVİ-FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Haber7, yayınladığı bir foto galeride görünen evin
Peygamber Efendimiz’in kızı Hz. Fatıma validemizin Medine’deki evi olduğunu öne sürdü…  Ancak çok sayıda fotoğrafı yayımlanan haberde söz konusu evin Medine’de olmadığı ortaya çıktı.

Hz. Fatıma’nın Medine’deki evinin en çok ziyaret edilen yerlerden olduğu belirtilen haberin asılsız bir haber olduğu Habervaktim’in yaptığı araştırmada ortaya çıktı. Gerçekte, Medine'de böyle bir yer yok.

Peki sitede yayınlanan fotoğraflar hangi eve ait?

haber7'nin Medine'de en çok ziyaret edilen ev olarak yansıttığı mekan, İran’daki sözde Hz. Fatma’nın evi olarak biliniyor. Haber7'nin sadece temsili bir türbeyi nasıl Medine’ye uçurduğu da merak edilen konular arasında.

İnternet üzerinde yaptığımız araştırmada ise Haber 7’nin yayınladığı fotoğraflara Şii form sayfalarından ulaşıldığı açıkça görülüyor. Çünkü aynı resimleri orada da görebiliyorsunuz. Ayrıca resimlere dikkatle bakıldığında Hz. Ömer’e hakaret edildiği ve Şii propagandası yapıldığı görülüyor.

Fotoğraflarda Hz. Fatıma’ya ait olduğu öne sürülen temsili evin ve türbenin kapısında Hz. Fatıma için Arapça “şehit” ifadesi yer alıyor.

Hz. Fatıma’nın Hz. Ömer tarafından dövülerek öldürüldüğünü öne süren Şiiler, Hz. Fatıma’yı bu nedenle şehit olarak niteliyorlar ve Hz. Ömer’e bu nedenle lanetler yağdırıyorlar.

Böylesine karmaşık bir konuyu dikkate almadan okuyucusuna sunan haber7'nin fotoğrafları aldığı Şii forumlarında da aynı şekilde “Seni katledene lanet olsun ey Fatıma” denilerek Hz. Ömer’e lanet edildiği açıkça görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.