Davulumun ipi kaytan, bizi tanıyın fotoğraftan

Davulumun ipi kaytan, bizi tanıyın fotoğraftan
Gün geçtikçe sayıları ve kendilerine gösterilen ilgi azalan Ramazan davulcuları teknolojiye direnmeye çalışıyorlar. Davulcular, tek gelirleri olan Ramazan bahşişlerini de sahtekârlara kaptırmamak için mahalle sakinlerini ilginç el ilanlarıyla uyarıy

Çıkardıkları gürültü yüzünden bazı belediyelerin yasakladığı “sahurda davul çalma” geleneğini hala sürdürmeye çalışan davulcular, zaman zaman laf atmalara hatta saldırılara bile uğruyorlar. Nitekim önceki gece İzmir’de bir davulcu fazla gürültü yaptığı gerekçesiyle pompalı tüfekle vuruldu. Bereket bu önemli saldırıyı hafif yaralı olarak atlattı.

ÇAKMA DAVULCULARA DİKKAT!

Bütün bu zorluklara karşın mahallelerde gece davul çalıp görevlerini yapmanın rahatlığıyla evlerine huzur içinde dönen davulcular, Ramazanın onbeşi ve bayram olmak üzere iki kez topladıkları bahşişleri de “çakma” davulculara kaptırmaktan çok rahatsızlar. Zaten giderek azalan gelirlerini de bu sahtekârlara kaptırmamak için paraya kıyarak fotoğraflı el ilanları bastıran davulcular, çaldıkları kapılarda önce kendilerini ispatlamak zorundalar. Ev sahiplerinin fotoğraftan teşhisinden sonra bahşişlerini alan davulcular, böylece dağıttıkları ilginç el ilanlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyorlar.

Bu ilginç el ilanlarından birisi de Ankara Yenimahalle ilçesinin Tepealtı Mahallesindeki davulcular Özkan ve Tekin Göçgünler’e ait. Bu davulcular da, cep telefon numaralarının yer aldığı ilanlarda mahalle sakinlerini şöyle uyarıyorlar:

“Bu resimde olmayan davulculara bahşiş vermeyiniz. “Dayım, oğlum, kardeşim, hasta veya işi bıraktı gelemedi diyenlere inanmayın ve bahşiş vermeyin"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.