Bakan Kavaf Güneydoğu turunda

Bakan Kavaf Güneydoğu turunda
Bakan Kavaf, Türkiye'de ilk kez, işlevi değiştirilerek çocuk rehabilitasyon merkezine dönüştürülen Harput Çocuk Yuvasının dönüşüm törenine katılmak ve kuruma ait tesislerde incelemeler yapmak üzere uçakla Elazığ'a geldi.

Kavaf'ı havaalanında Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Milletvekili Tahir Öztürk ve yetkililer karşıladı.

Kavaf, Harput Çocuk Yuvası'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  Harput'taki çocukların çocuk evlerine, evlere yerleştirilmesinden dolayı çocuk yuvasının görevinde, fonksiyonunda bir değişiklik olduğunu kaydetti. Bu durumun bir ilk olduğunun altını çizen Bakan Kavaf, ''İlk defa bir çocuk yuvasına ihtiyacımız kalmadığı için rehabilitasyon merkezine dönüştürüyoruz. Yani bundan sonra artık yuva olarak değil rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verecek'' dedi.

Hükümetleri döneminde korunmaya muhtaç çocukların hayatını tamamıyla değiştirecek ''Aileye Dönüş Projesi''ni başlattıklarını, ailelerinin sosyal yardım ve hizmetlerle güçlendirilerek çocuklarını en kısa zamanda geri almalarına yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini dile getiren Bakan Kavaf, ''Bu kapsamda tüm Türkiye'de 6 binin üzerinde çocuğumuz ailesinin yanına döndürülmüş ve maddi destekle aileler desteklenmeye devam edilmektedir. Ailesi olmayan çocuklarımız için de koruyucu aile mekanizmasını geliştirdik ve güçlendirdik. Şu anda bin 127 çocuğumuz da koruyucu aile yanında yaşamaktadır.2002 yılında 18 bin çocuğun koğuş tipi yurtlarda yaşamak zorunda olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün ise bu rakam neredeyse yarı yarıya azalmıştır'' diye konuştu.

-ÇOCUKLARIN ÖSS BAŞARISI-

Bakan Kavaf, bakım altındaki çocukların da yaşama koşullarını, kendilerini daha mutlu, huzurlu rahat hissedebilecekleri insani standartlara ulaştırdıklarını kaydetti.

Bakan Kavaf, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Çocuk evleri ve sevgi evleri toplu halde bakımın olumsuzluklarını en aza indirmenin ve çocuklarımıza aile ortamına benzer ortamlar sunmanın en iyi yoludur. Bu evlerde düzenli ders çalışma saatlerinin yanı sıra çocukların kendi kişisel gelişimlerini ortaya çıkarabilmeleri, kişisel yetenekleri doğrultusunda öğrenim hayatlarını doğru yönlendirmek adına farklı imkanları da çocuklarımıza sunuyoruz. Geriye dönüp baktığımızda 2002 yılında 18 bin çocuğun koğuş tipi yurtlarda yaşamak zorunda olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün ise bu rakam neredeyse yarı yarıla azalmıştır. Evlerdeki çocuklarımız son derece mutlu, huzurlu, başarılı. Geçen yıl ÖSS'ye giren çocuklarımızın yüzde 70'i üniversiteyi kazandı. Bu sayı bundan sonrasında da artmaya devam edecek. Biz de evlerimizi yaygınlaştırmaya, çocuklarımızın fiziksel koşullarını iyileştirmeye devam edeceğiz.''

Bakan Kavaf, yuvanın kapanmadığını, çocukların çocuk evlerine taşındığını  belirterek, yuvanın artık tedbir kararlı çocuklar için rehabilitasyon merkezi olarak hizmet vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Bakan Kavaf, yuvanın tabelasının indirilmesine eşlik etti. Bakan Kavaf, rehabilitasyon merkezi olarak işlevi değiştirilen binayı gezdi, çocuklarla sohbet etti.

1965 yılında kurulan ve 7-12 yaş arası çocukların barındığı Harput Çocuk Yuvası'nda kalan 26 çocuk, bundan sonra kent merkezinde oluşturulan 4 çocuk evinde barınacak.

Bakan Kavaf, törenin ardından Elazığ Valiliği'ne geçerek Vali Erol ile görüştü. Vali Erol, Bakan Kavaf'a işlemeli porselen bir vazo hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.