'Müslüman Kadının Kalesi Tesettür'

'Müslüman Kadının Kalesi Tesettür'
Dua Yayıncılık, nitelikli kitaplar mahzeni olmaya devam ediyor. Nitelikli bir kitap daha okuyucusuyla buluştu. Yazar Muhammed Said Kışlak, imzalı Kitap “Müslüman Kadının Kalesi Tesettür” İsmini taşıyor.

Dua Yayıncılık, nitelikli kitaplar mahzeni olmaya devam ediyor. Nitelikli bir kitap daha okuyucusuyla buluştu. Yazar Muhammed Said Kışlak, imzalı Kitap “Müslüman Kadının Kalesi Tesettür” İsmini taşıyor. Kitap tesettür konusunda derinlemesine incelenmiş bir araştırmadır. Kitap 3 bölümden oluşuyor ve 136 sayfadır.

Yazar, kitabının hemen girişin de şu notu düşüyor: “Bilinmelidir ki tesettür; bir rahmet, bir iffet, bir saygınlık, bir sadakat ve bir cennet sığınağıdır.” Müslüman hanımların tesettürün mahiyetini çok iyi bilmeleri gerekiyor. Çünkü tesettür Kur’an kavramlarından nurlu bir kavramdır.

Kitapta birçok İslam Âliminin Düşünür ve Yazarların görüşlerine yer verilmiştir. Kitabın üçüncü bölümde Risale-i Nur’da Tesettür inceleniyor. Said Nursi (ra.) Tesettür hakkında şöyle diyor: “ Tesettür, kadınlar için fıtridir ve fıtratları iktiza ediyor (gerektiriyor)” Dolaysıyla örtünmek fıtrattandır. Fıtrat bozuldu mu? Bütün toplum bozulmaya mahkum olur.

Takva ve edep örtüsü tesettürün ruhu mesabesindedir. Onların olmadığı, heva ve hevesin hüküm sürdüğü örtünme şeklinde hayır yoktur ve cahiliye örtüsünün ta kendisidir. Örtüsünü bu ruh ve anlayışla İslam’ın tesettür anlayışına dönüştürmeyen kimsenin örtüsü heva örtüsüdür ve her zaman değişkenlik arz eder bir tarzdadır. Dolaysıyla Müslüman Hanımların tesettür şuurunu iyi idrak etmeleri gerekiyor.

Kitaptan aktarmaya devam edelim:

Kâinatın aklı olan Kur’an, Yüce Yaratıcının muhtaç kullarına yol gösteren en büyük lütuflarındandır. Bu nedenle Kur’an yolunu doğru tespit etmek ve huzur içerisinde hem bu dünya hayatını bitirmek hem de ahirette mahçup olmamak için akıl sahiplerinin aklı ve yol haritasıdır. Bunu esas alarak örtünmek konusuna yaklaşmak en doğru ve isabetli yaklaşım olacaktır.

Yazar Muhammed Said Kışlak, Gerçekten iğne ile kuyu kazar gibi bir araştırma yapmıştır. Birçok temel eserleri taramış ve biz kardeşlerinin istifadesine sunmuştur. Bakınız Kışlak kitabın bir bölümünde ne diyor: “ Tesettür kadının eşine olan sadakatine de delil olup dış tacizlerden muhafaza eder. Zira kendini eşine has kılan kadından sadakat yönünden şüphelenilmediği gibi; kadın, örtünmekle beraber düşük kimselerin ithamlarından muhafaza olur.”

Kitaplar bizim can dostlarımızdır, tabii ki bu kitaplar bize eğer hak ve hakikat yolunda bir yoldaş olacaklarsa o kitap gerçek dosttur. İşte “Müslüman Kadının Kalesi Tesettür” isimli bu değerli eser, Tesettür konusunda sağlam bir dost mahiyetindedir. Kısacası Gerçek tesettür bilinci, insanı insan eder belki de sultan eder, tesettürden yoksun insan her şeyini kaybeder.
Bu kitap aynı zamanda “Tesettür açılımı” için bir başucu kitabıdır. Tesettür Müslümanlar için hayati bir önem taşır. Şu bir gerçektir ki, Kur’an her konuda olduğu gibi, bu konuda da Müslümanları ihya etmektedir. İşte bu kitap tefsir kitaplarını çok güzel bir şekilde taramıştır.
Sözün özü: İslam’a göre tesettürün ölçüsü, tanımını ve adabını bilmek isteyenler için modern çağda bir kale bir sığınak: “Müslüman Kadının Kalesi Tesettür” Kitabını mutlaka okuyunuz ve okutunuz diyorum.

Eser hakkında bilgi için:
Dua Yayıncılık: 0212 526 60 68

Sevgi ve dua ile

ZİYA GÜNDÜZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.