Dört parmağını kaybettiğini ispatlamaya çalışıyor

Dört parmağını kaybettiğini ispatlamaya çalışıyor
Dört parmağını kaybetti, şimdi engelli olduğunu ispatlamaya çalışıyor

İş kazası sonucu sağ elinin 4 parmağını kaybeden Eskişehirli Erşan Ayyıldız, özürlü olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Sağ elini kullanamayan Ayyıldız'a, tedavi gördüğü Osmangazi Üniversitesi Hastanesi yüzde 20 engelli raporu verdi. Kendine uygun iş arayan ancak 'engellisin' denilerek gittiği kapılardan geri çevrilen Ayyıldız'ın umudu şimdi SGK. Başka bir hastaneye sevkini isteyen Ayyıldız, "En az yüzde 40 engelli raporuna SGK emekli maaşı bağlıyor. Umudum, SGK'nın beni Ankara'da bir hastaneye sevk etmesi." dedi. 

Yedi ay önce organize sanayi bölgesindeki çalıştığı fabrikada iş kazası sonucu kolunu prese kaptıran Erşan Ayyıldız ( 35 ) kanlar içinde Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi servisine sevk edilen Ayyıldız, hemen ameliyata alındı. Ancak, presin etkisiyle parmakların sinirleri öldüğünden yapılan müdahalede 4 parmak kurtarılamadı. Doktorlar, sağ elin kurtarılamayacağını ve parmakların işlevini yitirdiğini söyleyerek, 4 parmağı dibinden ameliyata aldı. İki ay süreyle hastanede tedavi olduktan sonra taburcu olan Ayyıldız için bir rapor düzenlendi. Durumu adli vaka olarak değerlendiren doktorlar, "Hastanın iş kazası sonucu 4 parmağının sinirleri ölmüş ve kesilmek zorunda kalmıştır. Bu esnada kendisinden de rıza alınmıştır." şeklinde rapor tuttu.

Bu sırada ilginç olaylar da yaşandı. Taburcu olduktan 10 gün sonra kontrol için gittiği hastanede kendisiyle ilgili tutulan dosyanın kayıp olduğu ortaya çıkan Ayyıldız'a ikinci kontrole gittiğinde ise dosyanın bulunduğu haberi verildi. Hastanede yapılan ikinci kontrolde hastaya yüzde 20 iş yapamaz raporu verilebileceği belirtildi. Parmakları olmadığı için sağ elini kullanamayan Ayyıldız, hastaneden verilen bu raporu almadı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda heyete girdi. Heyet tarafından hazırlanan rapor Ankara'ya gönderildi. Rapor, üzerinden 4 ay geçmesine rağmen sonuçlanmadı.

Bu esnada Ayyıldız, yapabileceği bir iş aramaya başladı. Fakat kendine uygun iş arayan Ayyıldız "engellisin" denilerek gittiği kapılar yüzüne kapandı, iş verilmedi. Ayyıldız, "4 parmağım dibinden koptu. Sağ elimi kullanamıyorum. Yüzde 20 engelli raporu veriyorlar. Emekli olamıyorum. Kimse bana iş vermiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Düşünün bir insan olmayan 4 parmağıyla nasıl çalışabilir." diye konuştu. Ayyıldız, sağ elini istediği şekilde kullanamadığını, bir çay veya su bardağını bile tutamadığını kaydetti. Ayyıldız, engelli olduğunu ispatlamak için hem hastane hem de SGK' nın kapısını çaldığını, ancak şu ana kadar henüz bir ses çıkmadığını belirterek, "Bana söylenen tek şey 'Beklemek lazım' oluyor." şeklinde konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.