Çöpten yiyecek toplayan çocuğa polis sahip çıktı

Çöpten yiyecek toplayan çocuğa polis sahip çıktı
Iğdır Emniyet Müdürlüğü, Maddi imkânsızlıklar nedeniyle çöplükten yiyecek toplayan minik Dilek Ulaş'a yardım eli uzattı. Henüz bir yaşındayken annesini kaybeden ve teyzesinin büyüttüğü küçük Dilek, polisin şevkat elini uzatması ile sokaktan kurtuldu

Iğdır'da geçtiğimiz günlerde çöplükten meyve ve sebze toplarken gazetecilerin objektiflerine takılan Dilek Ulaş'ın haberinin basında çıkması üzerine Iğdır Emniyet Müdürlüğü Ulaş'a sahip çıktı. Fotoğraftan yola çıkarak mahalle muhtarlarına resimleri dağıtılan küçük Dilek'e ulaşan polis, daha sonra çocuğun ailesini buldu. Dilek ve ailesi Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne davet edildi. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, makam odasında Küçük Dilek ile teyzesinin çocuklarına çeşitli hediyeler vererek ailenin sorunlarını dinledi. Aydın, minik Dilek'i bir süre de makam koltuğuna oturttu.

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, vali ile görüşerek aileye gereken her türlü yardımın yapılacağını belirtti.

Mahmut Nedim Kuyumcu İlköğretim Okulu güvenliğinden sorumlu Iğdır Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Hüseyin Bektaş da söz konusu aileyi kardeş aile olarak kabul etti. Komiser Bektaş, Iğdır'da hizmet veren özel bir kolej ile Iğdır'ın fakir mahallesi olan 7 Kasım Mahallesi'nde bulunan küçük Dilek'in okuduğu Mahmut Nedim Kuyumcu İlköğretim Okulu'nu kardeş okul ilan etmesine de katkıda bulunacağını belirterek, kolejde çocuğu olan öğrenci velilerinden toplayacakları yardımları Mahmut Nedim Kuyumcu İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilere ulaştıracaklarını söyledi.

Dilek'in bakımını üstlenen teyze Zübeyde Şahin, "Kız kardeşim Hanife 7 yıl önce vefat ettiğinde Dilek 1, Medetcan ise 2 yaşındaydı. Kız kardeşim öldükten sonra kocası Ömer Ulaş 2 çocuğunu sahipsiz bırakarak İzmir'e gitti. Ben kocamın hasta olmasına rağmen hem kendi çocuklarıma hem de kız kardeşimin çocuklarına bakmak zorunda kaldım. Fakir bir aile olduğumuz için zor geçiniyoruz. Dilek ve abisi Medetcan'ı büyütüp bu yaşa kadar getirdim." dedi.

Emniyet müdürü ve şube müdürleri, aileyi Iğdır Polisevi'nde yemek verdikten sonra, çocukların okul ve kıyafet ihtiyaçlarını da karşıladı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.