Melek Rabia sabır ödülü aldı-FOTO

Melek Rabia sabır ödülü aldı-FOTO
Kolları olmayan ve ayaklarıyla öğrencilere burs sağlayan Rabia Acar'a sabır ödülü verildi. Her yıl Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Sabır beldesinde düzenlenen 'Eyüp Nebi Sabır Günü' programına davet edilen Rabia Acar, burada Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan t

O DÜNYANIN EN MUTLU İNSANI-HABER VE FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Rabia'yı illerine davet ettiklerini açıklayan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Rabia'nın haberini okuyunca, düşüncesinde devasa bir insanın canlandığını söyledi. Kolları olmadan ayaklarıyla öğrencilere yardım etmeye çalışan bir insanın fedakarlığının, sağlam insanlara örnek olması gerektiğini söyleyen Vali Okutan, "Rabia kardeşimizin çalışması beni ve arkadaşlarımın taktirini kazandı. Her yıl düzenlenen 'Eyüp Nebi Sabır Günü' etkinliklerine davet etmeye karar verdik. Bu konuda kendisine haber gönderdik. Sağ olsun bizi kırmadı geldi. Teşekkür ederim." dedi. 

Şanlıurfa Valiliği'nce arandığında ve kendisine sabır ödülü verileceğini duyduğunda heyecanlandığını anlatan Rabia Acar, "Allah, peygamberler diyarı Şanlıurfa'ya gitmeyi nasip eyledi. İnşallah bundan sonra da Peygamber Efendimiz'in (sav) yanına gitmeyi de nasip eyler." şeklinde konuştu. Şanlıurfa halkının çok yardımsever olduğunu dile getiren Rabia Acar, "Şehre geldiğimde beni çok sıcak karşıladılar. Bütün şehri gezdirdiler. Peygamberlerin kabirlerini gösterdiler. Çok güzel bir gün geçirdim." diye anlattı.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a ayağı ile ördüğü patik ve atkı hediye ettiğini belirten Acar, "Vali bey hediyeme çok memnun kaldı. Bana bundan dolayı teşekkür etti. Beni her zaman şehirlerinde görmek istediğini söyledi. Zaman zaman Şanlıurfa'ya gitmeyi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kırıkkale'de 'Melek Rabia' olarak bilinen ve kolları olmayan Rabia Acar (30), ayakları ile ördüklerini satarak elde ettiği parayla öğrencilere burs veriyor. Ablası Meryem Yüksel ile birlikte oturan Rabia Acar, lisede ve üniversitede okuyan öğrencilere verdiği burslar sayesinde dünyanın en mutlu insanı olduğunu söylüyor. Aylık yaklaşık 300 lira burs veren Acar, ödemeyi geciktirdiği zaman çocukların zor duruma düştüğü hissine kapılıp uykularının kaçtığını belirtiyor.

Acar boş zamanlarında ise bahçede yetiştirdiği sebze ve meyveleri büyüterek evin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ayağı ile şal, kazak, atkı, patik, yemi kenarı ve buna benzer giyecek malzemeleri ördüğünü söyleyen Rabia Acar, giyecekleri örerken hiç zorlanmadığını, öğrencilere katkı sağladığını düşününce mutlu olduğunu ifade ediyor.

Kollarının doğuştan olmadığını dile getiren Acar, "Hiçbir zaman özürlü olmaktan şikayetçi olmadım ve mutsuzluk duymadım. Allah beni böyle yarattı. Bazen çok zorlanıyorum ama yılmıyorum. Burs verdiğim çocuklar, dinini, vatanını ve milletini seven, bayrağına bağlı, Türkiye'nin geleceğini oluşturacak insanlardır." diyor.

(CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.