Ayşe Aslan ekmeğini taştan çıkarıyor

Ayşe Aslan ekmeğini taştan çıkarıyor
Balıkesir'in Gönen ilçesinde mermer atölyesinde usta olarak çalışan Ayşe Aslan, erkeklerin yaptığı işi ustalıkla yaparak görenleri hayrete düşürüyor.

Uzun yıllar başkasına ait işyerlerinde her türlü işçilik yapan iki çocuk annesi Ayşe Aslan(3), açtığı mermer atölyesinde erkeklere taş çıkartırcasına çalışarak evinin geçimini sağlıyor. Eşi ve iki çocuğunun da aynı atölyede kendine yardım ettiğini belirten Ayşe Aslan, "İşyerimizi açalı bir yıl oldu. Çok borca girdik. Kolları sıvadım, çizmeleri ve tulumu giyip işin ayıbı olmaz diye işe koyuldum. Burada mermer kesimi, silimi, parlatma, zımparalama işiyle basamak, merdiven, mutfak, korkuluk gibi her türlü mermer işçiliğini yapıyorum. Allah'a şükür işlerimiz açıldı. Bayan olduğum için insanlar önce tuhaf tuhaf bakıyorlar, sonrada alışıyorlar. İş bağlantılarını, tahsilât ve ödeme işlerini, müşteri ilişkilerini ben yapıyorum. İşyeri de benim üzerime." dedi.

Eşinin ve çocuklarının da kendisine yardım ettiğini belirten mermer ustası Ayşe Aslan, küçücük atölyeden dört kişilik aile olarak ekmek yediklerini anlattı. Aynı zamanda oya işi de yaptığını belirten Aslan, "Ekonomik kriz falan bize vız gelir. Çalışan ve üreten insana kriz işlemez. Biz Türk milleti olarak tembel insanlarız. Kolay ve garanti iş aradığımız için işsiz kalıyoruz. Bana göre işsizlik yok, iş ahlaksızlığı var. Hadi gelsin bir hanım atölyede benimle beraber çalışsın bakalım. Erkekler bile çalışmıyorlar bu işte. Kimse zor diye yanaşmaz bu işlere. Bana her iş kolay geliyor. Azim ve inanç olması lazım." şeklinde konuştu.
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.