Küçük Nuha, üç dil öğrenerek büyüyor 

Küçük Nuha, üç dil öğrenerek büyüyor 
Singapurlu Hurul Ain Binte Seyyid Şeyh Alhady ile İzmirli Murat Akpınar'ın 1,5 yaşındaki kızları Nuha Lümeya, üç dil birden öğrenerek büyüyor. Annesinden Malayca ve İngilizce, babasından Türkçe öğreniyor. 

Yaşıtlarından daha çabuk konuşmaya başlayan Lümeya, şimdiden üç dilde sayı saymayı biliyor. Küçük kız, bazen annesiyle lisan problemi yaşıyor. Havluyu göstererek "Bu ne?" diye soruyor. Annesi İngilizce sormasını isteyince, "What is this?" diyor. "Towel" cevabını alınca tekrar, "Bu ne?" diyerek Türkçe karşılığını istiyor. 

Singapurlu Hurul Ain, üç yıl önce İzmir'e gelin geldi. Şu anda da 1,5 yaşında bir kız çocukları var. Evde eşiyle İngilizce anlaştıklarını belirten Murat Akpınar, üç dili birden konuşmaya başlayan kızlarının, Türkçe'yi hızlı öğrendiğini anlatıyor. Lisanın önemini bildikleri için çocuklarına üç dili birden öğrettiklerini vurgulayan Akpınar, "Türkçe'yi daha çok benim aileme gidince konuşuyoruz. Eşimin Malayca ve İngilizce öğretmeni olması da bunda etkili. Kızımıza cümleleri devamlı tekrarlıyor ve üç dili birden öğrenmesini sağlıyor." diyor.

Önceleri Türkiye'nin bir Ortadoğu ülkesi olduğunu ve Arapça konuşulduğunu düşündüklerini anlatan Hurul Ain ise genel anlamda Uzakdoğu ülkelerinin Türkiye hakkında fazla bilgisi olmadığını ifade ediyor. Türkiye'yi çok sevdiğini de kaydeden Ain, kızının Türk ve Malay geleneklerinden kopmadan yetişmesini arzuladığını söylüyor. Ain, Türkçe'nin yanında İngilizce ve Malayca da öğrenen kızının, ileride çok başarılı olacağına inandığını kaydediyor. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.