Kurban bağışlarınızla yoksula kapı açın!...

Kurban bağışlarınızla yoksula kapı açın!...
İstanbul Uluslararası Kardeşlikve Yardımlaşma Derneği (IBS) 2009 yılı yurtdışı kurban bedelini 175 TL olarakaçıkladı.

“Kurban Bağışlarınızla Yoksula Kapı Açın” sloganıyla 2009 kurban çalışmalarını başlatan IBS, Afrika ülkeleri, Endonezya ve Orta Asya’da vekalet yoluyla kurban kesimi yapacak. Geçen yıl da bu ülkelerde kurban faaliyeti yapan dernek binlerce yoksula kurban eti dağıtımında bulunmuştu.

İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet SEVER yaptığı açıklamada “ IBS olarak bu konuda 16 yıllık tecrübemiz var. Bu sene de kurbanını vekalet yoluyla derneğimiz aracılığıyla kestirmek isteyen hayırseverlerimizin  bu vekaletlerini en iyi şekilde yerine getireceğiz. Hayırseverlerimiz 175 TL gibi bir bedelle yılda bir kez et yiyebilen yoksulların evlerini şenlendirmiş olacaklar. Kurban etlerinin dağıtımı esnasında özellikle Afrikalıların sevinçlerini kelimelerle anlatmak mümkün olmuyor. Hayırseverlerimizin desteğiyle umuyoruz ki bu yılda binlerce aile kurban sevincini bu bağışlarla yaşayacak” dedi.

Kurban fiyatındaki uygunluğun asıl sebebinin, kurbanlıkların kesim yapılan ülkelerde, aylar öncesinden yapılan bağlantılarla alınmasından kaynaklandığını belirten IBS Yönetim Kurulu Başkanı ortalama günlük 1 $’ ın altında geliri olan bölgelerde kesim yaptıklarını ve buralarda bu fiyatlara kurbanlık bulunabildiğini kaydetti.

Kurbanlarını İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS)’ ne vekalet yoluyla bağışlamak isteyenler www.ibs.org.tr adresinden veya 0216 545 71 71 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.