Finli kızlar kına yaktı

Finli kızlar kına yaktı
Özel davetle Kocaeli'ye gelen Finlandiyalı grup Türk usulü ağırlandı. Gruba kına gecesi düzenlendi ve Finlandiyalı kızlar kına yaktı.

Kent Konseyi Gençlik Merkezi ve Gazi Lisesi'nin işbirliğiyle, Finlandiya'dan Kocaeli'ne davet edilen 2 öğretmen ve 22 öğrenci keyifli bir gün yaşadı. Programın düzenleyicileri tarafından davul zurnayla Türk usulü karşılanan Finlandiyalı grup, ayağının tozuyla Gazi Lisesi'nde güzel bir etkinliğe katıldı. Burada Finlandiyalı gruba Türk yemekleri ikram edildi. Yabancı öğrenciler, bir Türk okulunda Türk öğrencilerle aynı sınıfta ders yapmanın ayrıcılığını da tattı. Program dahilinde tarihi Orhan Camii, Sekapark içerisindeki Thököly İmre Anı Evi, Mevlevi Evi ve Sekapark'ı gezen Finlandiyalı grup, kentin yeşil dokusuna hayran kaldı. 

Programının en dikkat çekici tarafı ise gece Sekapark Otel'de düzenlenen Türk kına gecesi oldu. Temsili bir kına gecesi düzenleyen Kent Konseyi Gençlik Merkezi ve Gazi Lisesi öğretmen ve öğrencileri, burada Finlandiyalılara unutamayacakları keyifli bir gece yaşattı. Kına gecesinde gelinin giydiği geleneksel kıyafet olarak bilinen bindallı giyen Finlandiyalı kızların eline Türk kızları kına da yaktı.

Geleneksel kız ağlatma sahnesinin de canlandırıldığı gece, müzikle devam etti. Finlandiyalı gençler, Türk müzikleri eşliğinde dans etti. Gecenin sonunda Türk gençleri İngilizce, Finlandiyalı gençler ise Türkçe sözlerle birbirlerine olan sevgilerini dile getirdi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.