Oskay için Marmara Üniversitesi'nde tören

Oskay için Marmara Üniversitesi'nde tören
İstanbul'da vefat eden Prof. Dr. Ünsal Oskay için, uzun süre İletişim Fakültesi dekanlığı yaptığı Marmara Üniversitesinde tören düzenlendi.

Üniversitenin Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Oskay'ın kızları Defne ve Dalya ile oğlu Çınar'ın yanı sıra akademisyen ve gazeteci dostları ve öğrencileri katıldı. 

Salona getirilen Prof. Dr. Ünsal Oskay'ın tabutuna Türk bayrağı sarıldı.

Törende konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur, üniversitenin, çok değerli bir mensubunu, herkesin çok sevdiği bir hocasını kaybettiğini belirterek, bilim dünyasına ve Oskay'ın öğrencilerine başsağlığı diledi.

Pur, ''Oskay'ın arkasında çok hoş bir seda bıraktığını'' dile getirerek, onun aziz anısı önünde saygıyla eğildiğini söyledi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Orkan da, bir akademisyenin, ''bilimle uğraşmak, bilim insanı yetiştirmek ve mesleğe vasıflı insan yetiştirip göndermek'' gibi üç işlevi olduğunu, Ünsal Oskay'ın da bu üç işlevi yerine getirdiğini kaydetti.

Oskay'ın öğrencileri adına konuşan Marmara Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Hüseyin Irmak da kendilerinin İstanbul ve Ankara da Oskay'ın derslerine girme şansı yakaladıklarını belirterek ''Hepimizin yüreğinde farklı sıcak bir yeri oldu. Onun entelektüel kişiliğinden de ışık alırdık'' dedi.

Oskay'ın Ankara Üniversitesi'ndeki öğrencileri de törene katılarak onun hayata olumlu bakabilen, unvanların ve makamların ötesinde bir insan olduğunu ifade ettiler.

Törenin ardından Prof. Dr. Ünsal Oskay, alkışlarla üniversiteden uğurlandı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.