Doğan, hesaplarını gizliyor!
Doğan Grubu, Maliye’nin banka hesaplarına tedbir konulması yönündeki kararını İMKB’ye bildirdi ancak el konulan hesaplarda ne kadar para olduğu ve bunun ne kadarına haciz konulduğunu henüz bildirmedi.
Maliye, geçtiğimiz günlerde 4.8 milyar liralık vergi cezası teminatına karşılık Doğan Yayın Holding’in bağlı ortaklıklarından D Yapım, D Prodüksiyon ve Alp Görsel’in banka hesaplarına da ihtiyati haciz uyguladı. Bundan böyle reklam ve benzeri gelirler Doğan yerine Maliye'ye geçecek. Üçüncü kişilerden sağlanacak gelirler de artık vergi dairesinin kontrolünde olacak. Doğan Grubu, Maliye’nin banka hesaplarına tedbir konulması yönündeki kararını İMKB’ye bildirdi ancak el konulan hesaplarda ne kadar para olduğu ve bunun ne kadarına haciz konulduğunu henüz bildirmedi. Doğan Grubu’nun binlerce hissedarı bu sorunun cevabını bekliyor. Tedbir konulan hesaplarda ne kadar para olduğu ve borcun ne kadarlık kısmını karşıladığı kamuoyuna açıklanması bekleniyor.
REKLAM AJANSLARI BİLGİLENDİRİLMELİ
Diğer taraftan, Doğan Grubu’nu Maliye’nin kontrolüne geçen reklam gelirleriyle ilgili reklam ajanslarını bilgilendirmesi gerekiyor. 6183 sayılı Amme Alacakları Kanununun 79. maddesi şöyle diyor: "Hamiline yazılı olmayan veya cirosu kabil senede dayanmayan alacaklar ile maaş, ücret, kira vesaire gibi her türlü hakların ve fiilen tutanak düzenlemek suretiyle haczi kabil olmayan üçüncü şahıslardaki menkul malların haczi, borçlu veya zilyed olan veyahut alacak ve hakları ödemesi gereken gerçek ve tüzel kişilere, kurumlara haciz keyfiyetinin tebliği suretiyle yapılır. Tahsil dairesi tarafından tebliğ edilecek haciz bildirisi ile; bundan böyle borcunu ancak tahsil dairesine ödeyebileceği ve amme borçlusuna yapılacak ödemenin geçerli olmayacağı veya elinde bulundurduğu menkul malı ancak tahsil dairesine teslim edebileceği ve malın amme borçlusuna verilmemesi gerektiği, aksi takdirde amme borçlusuna yapılan ödemeler ile malın bedelini tahsil dairesine ödemek zorunda kalacağı ve bu maddenin üç, dört ve beşinci fıkra hükümleri üçüncü şahsa bildirilir. Tahsil dairelerince düzenlenen haciz bildirileri, alacaklı tahsil dairelerince ya da alacaklı amme idaresi vasıtasıyla, posta yerine elektronik ortamda tebliğ edilebilir ve bu tebligatlara elektronik ortamda cevap verilebilir. Elektronik ortamda yapılacak tebliğe ve cevapların elektronik ortamda verilebilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkilidir."
HACİZ AÇIKLAMASI
Doğan Yayın Holding A.Ş., ihtiyati haciz işlemi tesis edilen doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıkları ile şirket arasında doğrudan ve dolaylı sermaye iştirak/ortaklık ilişkisi ve hizmet temini dışında herhangi bir ticari ilişki bulunmadığını bildirdi.
Doğan Yayın Holdingin Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımladığı yazıda, "İhtiyati haciz işleminin, şirketimiz faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde, mevcut durum itibariyle ve bilgimiz dahilinde önemli bir etkisi bulunmamaktadır" denildi. Öte yandan Doğan Yayın Holding A.Ş'nin hisselerinin işlem sırası dün bir süreliğine kapatıldı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğü tarafından şirketin 15 Ekim 2009 tarihinde duyurduğu özel durum açıklamasına ilişkin olarak Borsa Başkanlığı'nca, istenmiş olan ek açıklama, Doğan Yayın Holding A.Ş tarafından duyuruluncaya kadar şirketin işlem sırası geçici olarak işleme kapatılmıştı. Şirketten açıklamanın gelmesinin ardından, işlem sırası tekrar açıldı.
DYH televizyon kanallarıyla ilgili olarak yaptığı bir başka açıklamada ise, “Başta Kanal D, Star, CNNTürk ve TNT olmak üzere hiçbir televizyon kuruluşunun nezdinde inceleme yapılmadığını, rapor düzenlenmediğini ve yayıncı şirketler hakkında hiçbir vergi cezası tahakkuk etmediğini” iddia etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.