Bu yıl 2,5 milyon hacı ağırlanacak

Bu yıl 2,5 milyon hacı ağırlanacak
Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan'ı bu yıl hac için 2,5 milyon kişinin ziyaret edeceği bildirildi. Saudi Gazette'ye açıklamada bulunan Mescid-i Haremeyn İşleri Başkanlığı Başkanı Salih Bin Abdurrahman El Hüseyin, hac ibadetinin pürüzsüz bir şekilde yeri

Başkanlıkta daimi görevli bin 756 kişinin yanı sıra geçici olarak işe alınan bin 800 kişinin de ön hazırlıklara başladığı kaydedildi. Görevliler, hacılara genel hizmetlerin yanı sıra teknik, kültürel, eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunacak.

Haccın şartlarını iyi bilmeyenler için de sabah, ikindi ve yatsı namazlarının ardından Arapça, Urdu (Pakistan), Malay (Malezya), Bahasa Endonezya dilleri ve İngilizce seminerler verilecek. Hacılar, hac ya da umre ile ilgili tüm sorularını 100 adet telefonun bağlı bulunduğu sistem üzerinden sorabilecek ve merkezdeki yetkililer telefonları cevaplayıp tavsiyelerde bulunacak.

Hac süresince Kur'an-ı Kerim'in hem Arapça hem de farklı dillerdeki mealinden 1 milyon adet dağıtılacak. Hareket imkanı kısıtlı olanlar için 10 bin adet tekerlekli sandalyeye cami dışında ve Safa kapısının birinci katında ulaşmak mümkün olacak.

Hac planı dahilinde güvenliğe ayrı bir önem verildiği ve hırsızlara karşı güvenlik timinin tedbirler aldığı öğrenildi. Tüm dört katta da güvenlik kameralarının bulunduğu ve bilgisayar donanımlı merkez odasının acil durumlara hemen müdahale edebileceği bildirildi.

Ayrıca kutsal mescidin 139 kapısında 700 güvenlik görevlisinin bulunacağı açıklandı. Yetkililer, Mescid-i Nebevi'ye her gün 20 tankerin 200 ton zemzem taşıyacağını ve caminin içinde ve dışındaki 4 bin termostan suyun hacılara dağıtılacağını söyledi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.