Güneydoğu’da Kur’an coşkusu

Güneydoğu’da Kur’an coşkusu
Anadolu Gençlik Derneği Güneydoğu’da rahmet ikliminin yaşanmasına vesile oldu.

AGD’nin Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl ve Bitlis illerini kapsayan Kur’an ziyafetleri programları büyük ilgi gördü. Genç, yaşlı, kadın, erkek salonları hınca hınç dolduran Güneydoğulu vatandaşlar dünyaca ünlü hafızların Kur’an tilavetiyle adeta mest oldu. İran’dan Mesud Seyyah Gorji ve Suriye’den Mustafa İbrahim Cüleylati Kur’anın eşsiz sedasını dinleyicilerle paylaştı. Programlara AGD Genel Başkan Yardımcısı Celalettin Duran, AGD şube sorumlularından İsmail Kartal, şube başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatçı Mesut Şimşek de okuduğu ilahileriyle programlara renk kattı.

Batman: Güneydoğudaki Kur’an esintisinin ilk durağı Batman’dı. Batman Vural Düğün Salonu’nda yapılan programa siyasi parti, STK temsilcileri, çok sayıda vatandaş katılırken, katılımcılar arasında bayanların fazla oluşu dikkatlerden kaçmadı. Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Mehmet Özhan, bu anlamlı etkinliğe katılım sağlayan konuklara ve katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra söz alan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celalettin Duran “Anadolu Gençlik Derneği olarak, amaçlarının gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyarak topluma yararlı birer birey olarak yetiştirmektir. Bu nedenle buna benzer etkinlik ve organizasyonları tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Batmanda da yapmaya devam edeceğiz” dedi. Daha sonra, Anadolu Gençlik Derneğinin yapmış olduğu faaliyetler, slâyt gösterileri ile konuklara tanıtıldı. Ardından sanatçı Mesut Şimşek, söylediği birbirinden güzel ilahilerle programa katılan vatandaşları mest etti. İlahilerden sonra Kuran-ı Kerim Hafızları ayrı ayrı okudukları Kuran-ı Kerim ayet ve süreleri ile katılımcılara güzel dakikalar yaşattılar.

Mardin: Mardin Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ve dünyaca ünlü hafızların katıldığı Kuran Ziyafeti programı ise Yenişehir’de bulunan Fuat Yağcı camisinde gerçekleştirildi. Slayt gösterileriyle başlayan Kuran Ziyafeti programında Kuran ziyafetinin yanı sıra ilahi sanatçısı Mesut Şimşek de programa katılanlara minik bir ilahi ziyafeti sundu. Böylesine anlamlı bir organizasyonu düzenlemekten ve dünyaca ünlü hafızları Mardin’e getirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Mardin şubesi Başkanı Hıdır İshakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. “Mardin’de son zamanlarda hem sosyal ve kültürel açıdan hem de manevi iklim açısından bir boşluk oluşmuş durumda. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak düzenlediğimiz böylesine etkinliklerle bu boşluğu elimizden geldiğince kapatmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz aylarda düzenlemiş olduğumuz ve Urfalı Aziz Hoca’nın katılmış olduğu programımızın ardından düzenlediğimiz bu Kuran ziyafeti programında Mardin halkının bu tür programlara duymuş olduğu özlemi gördük. Halkımızdaki bu özlem bizim daha içten ve heyecanla çalışmamamıza neden olmaktadır. “ Anadolu Gençlik Derneği Mardin Şubesi Başkanı Hıdır İshakoğlu sözlerini şöyle sona erdirdi: “Henüz yeni sayılabilecek olan Mardin Anadolu Gençlik Derneği Şubesi olarak bu etkinliklerimizin devam edeceğini halkımıza müjdeliyoruz.”

Bingöl: Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bingöl Şubesi tarafından düzenlenen Kur’an ziyafetinde Kur’an bülbülleri gönülleri mest etti. Ahmet Dursun Spor Kompleksi’nde AGD Bingöl Şubesi tarafından organize edilen Kuran ziyafeti programı yoğun ilgi gördü. Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bingöl Şube Başkanı Muhittin Gilli, Anadolu Gençlik Derneği olarak Allah’ın yeryüzünde bozulmamış tek kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i dünyada en güzel okuyan hafızlarla üçüncü kez Bingöl’de böyle bir program düzenlediklerini hatırlatarak, Kur’an’a hizmet etmek en büyük şeref olduğunu vurguladı. Bütün mutlulukların ve yüceliklerin kaynağı İslam olduğuna dikkat çeken AGD Bingöl Şube Başkanı Gilli, “İslam’ın temel kaynağı Kur’an’dır. Kur’an-ı Kerim’i hem sözle hem de yaşayarak insanlığa tebliğ eden Resulü Zilşan’dır. İslami bir hayat nizamı olarak kabul eden gönlünü Nebiler Nebisi (s.a.v)’e açan şahsiyetini Kur’an’la dokuyan her insan Mümin’dir, Müslüman’dır. Kur’an-ı Kerim, Müslüman’ın dilinde gönlünde hareketlerinde bir sancaktır. Müslüman’ın evinde gece gündüz Kur’an saatleri yaşanır. Müslüman’ın hayatı Kur’an’la dolu bir hayattır. İlk Müslümanlar Kur’an-ı Kerim’i namazda okumak içindekilerle amel etmek ve Allah’ın rızasını kazanmak için öğrenmişler ve öğretmişlerdir. Onlar Kur’an’la yaşamışlar ve Kur’an’la bütünleşmişlerdir” dedi. Gilli, çağın getirdiği bunalımlardan insanlığı kurtarmanın tek yolu aydınlık bir Kur’an toplumu meydana getirmek olduğunu söyledi. Daha sonra söz alan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Celalettin Duran ise, amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan koruyarak topluma yararlı birer olarak yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, “İnsanların en faydalısı insanlığa faydası dokunandır düsturuyla hareket etmekteyiz. Dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği olarak gayemiz insanlığa en faydası dokunan insanları yetiştirmektir. Gayemiz insanlığın kurtuluşu ise bugün yeryüzünde yapılan zulümleri hepimiz görmekteyiz. Yeryüzünde zulüm had safhadadır. Ne kadar güzel şeyler yapıldığı görülse de İslam’ın ilk kıblesi Mescid’i Aksa hala mahkumdur, hala İslam’a ve Müslümanlara kapalıdır. Bu nedenle bizim rahatlığımız söz konusu olamaz. Afganistan’da, Lübnan’da, Filistin’de, Irak’ta, Çeçenistan’da Müslümanlar işgal altındayken ve İslam’ın ilk kıblesi Mescid’i Aksa işgal altındayken ve İslam’a kapalıyken bizim rahat olmamız mümkün değildir. Her tarafta Kur’an’la beraber diriliş için çalışmamızın gayesi budur. İnşallah yapacağımız bu çalışmalarla her tarafta başlayan dirilişle Muslumanların ve Mescid’i Aksa’nın kurtuluşuna vesile oluruz” diye konuştu. Ardından sahne alan sanatçı Mesut Şimşek, birbirinden güzel ilahileri seslendirdi. Kuran-ı Kerim hafızları Mustafa İbrahim Cüleylati ve Mesud Feyyah Gorji ayrı ayrı okudukları ayet ve sürelerle katılımcılara manevi ziyafet yaşattılar.

Diyarbakır: AGD Diyarbakır Şubesi’nin düzenlediği Kur’an ziyafeti programı Diyarbakır Ulucamii’nde yapıldı. Yatsı namazına müteakip yapılan programa binlerce Diyarbakırlı katıldı. Diyarbakır Müftüsü Ali Melek bir selamlama konuşması yaptı. Yaklaşık üç saat süren programda dünyaca ünlü hafızlar muhteşem Kur’an tilavetleri sundular. Gecede konuşan AGD Genel Başkan Yardımcısı Celaleddin Duran, “Gençlik bir milletin bugünü ve yarını açısından önemli bir yere sahiptir. Bir milletin yükselmesi ve alçalması o millet içerisindeki genç kuşakların alacakları ruh ve şuruura, görecekleri talim ve terbiyeye bağlıdır. “dedi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına değinen Duran, “Soykırıma ve vahşete dur demek için fiili duaya çok çalışmaya ve güçlü olmaya mecburuz. Bizim gücümüz bütün mazlumların ezilmişlerin ve sömürülmüşlerin gücü olacaktır.”diye konuştu. Gece yapılan dualarla son buldu.

Siirt: Anadolu Gençliği Derneği (AGD) Siirt Şubesi tarafından Asakir (A. Hâkim Sancak Çarşı) Cami’inde gerçekleştirilen ‘Kur'an Ziyafeti’ programına Siirtliler büyük ilgi gösterdi. Dünyaca ünlü hafızlar Kur'an mucizesini bir kez daha göstererek, Siirtlilere muhteşem sesleriyle Kur’an’a doyurup unutulmaz bir gece yaşattılar. Dünyaca ünlü hafızlardan programa Kerim okuma yarışmalarında farklı yıllarda Dünya birinciliği elde eden Suriye’den Mustafa Culeylatı ile İran’dan Mesut Seyyah Gorji katıldı. Ayrıca program dâhilinde Mesut Şimşek ilahileri dinleyicileri manevi bir atmosfere götürdü. Anadolu Gençlik Dergisi Siirt Şube Başkanı Mustafa Mete: “Böyle bir organizasyonun Siirt’te de yapılmasından mutluluk duyuyoruz. Bu Kur'an ziyafetini fırsat olarak Dünyada işkence, eziyet ve zulüm gören Müslümanların kurtuluşa vesile olması nedeni ile dua edip Müslüman kardeşlerimize manevi destek verdik,” dedi. Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen Hocanın kapanış konuşması ve Asakir Camii (A. Hakim Sancak Çarşı Camii) İmam Hatibi Nevzat Erdabakoğlu’nun duygu dolu duasıyla son bulan etkinliğin ardından hafızlara yöresel hediyeler verildi. Hafızlarla beraber toplu fotoğraf çektiren Siirtliler bu tür organizasyonların devam etmesini istediler.

Bitlis: Bitlis İsmail Eren Spor Tesisi’ne yapılan program binlerce Kuran sevdalısı Bitlis’liyi bir araya getirdi. Programda dünyaca ünlü hafızlar Kur’anın eşsiz sedasını Bitlislilere sundular. Geceye AGD Genel Başkan Yardımcısı Celaleddin Duran, AGD Bitlis Şube Başkanı Selahattin Erensoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Binlerce Bitlis halkı katıldı.

Şırnak: AGD Şırnak Şubesinin düzenlediği program ise Şırnak Geylani Camii’nde çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı. Geceye dünyaca ünlü hafızlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.