Tüketicilerde tasarruf bilinci oluştu

Tüketicilerde tasarruf bilinci oluştu
Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) tarafından yapılan piyasa araştırmasına göre tüketiciler, kriz nedeniyle harcamalarını kontrol altına almayı öğrendi.

"Ekonomik Krize Bakış" araştırması kapsamında görüşülen tüketicilerin yüzde 73'ü ekonomik krizin kendilerini ciddi oranda etkilediğini belirtiyor. Ekonomik krizin etkisini ne şekilde gösterdiği sorusuna tüketiciler, daha fazla zorunlu ev harcamaları ve kişisel masraflarını düşürmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Tüketiciler, en fazla gayrimenkul ve otomobil yatırımlarını beklettiklerini ve kriz sonrası da ilk olarak bu yatırımları yapacaklarını belirtiyor. Kriz sonrası özellikle Bursa'da diğer illere göre farklı olarak gayrimenkul yatırımının olacağı öngörülüyor. 

Tüketiciler, "Kriz ne zaman bitecek?" sorusuna bunun şimdilik bilinemeyeceğini söylüyor. Tüketicilerin yine önemli bir bölümü ise krizin bir gün biteceğine inanmıyor. Öte yandan krizin belli bir zaman diliminde biteceğini belirten katılımcılar da, kriz bittikten sonra borçlarını kapatacaklarını, yeni iş imkanlarına kavuşacaklarını ve maaşlarının artacağını belirtiyor.

Tüketicilerin yüzde 50'si krizin toplumda tasarruf bilincini artırdığını, yüzde 68'i de krizde harcamalarını kontrol altına almayı öğrendiğini ifade ediyor. Ekonomik krizin önemli fırsatlar sunduğunu düşünen tüketicilerin oranı yüzde 19. Bu krize hazırlıksız yakalandığını ifade edenlerin oranı yüzde 52. Gerçekleşmesi durumunda bir sonraki krize hazırlıklı olduğunu belirtenlerin oranı da yüzde 31. Tüketicilerin yüzde 46'sı yeni bir krizin geleceğine, yüzde 31'i ise yeni bir kriz olmayacağına inanıyor. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.