Yarım asırda 40 bin pul biriktirdi

Yarım asırda 40 bin pul biriktirdi
Emekli öğretmen olan seramik sanatçısı ve ressam Nami Araz, pullara karşı büyük ilgi duyduğunu, bu yüzden 50 yılda 40 bini aşkın pul biriktirdiğini söyledi.

Osmanlı döneminden başlayarak erken cumhuriyet dönemine kadar uzanan zaman diliminde 40 bine ulaşan pullarını geçtiğimiz günlerde Göreme beldesinde sergilemeye başlayan Araz, özellikle Kapadokya bölgesi üzerine PTT Genel Müdürlüğü tarafından özel günler için ve hatıra amacıyla basılan pullara karşı gösterilen ilginin kendisini memnun ettiğini söyledi. 13 yaşında iken öğretmenlerinin teşviki ile pul biriktirmeye başladığını söyleyen Araz, bu denli çok sayıda pula sahip olmasına karşın, halen Kapadokya bölgesine yönelik pulların arayışını devam ettirdiğini söyledi. İstanbul Filateli Derneği üyesi olduğunu belirten Araz, zaman zaman düzenlenen müzayedelere katılarak kendisinde bulunmayan pulları satın almak için yoğun bir çaba harcadığını belirtti.

Araz, damgalı pullar ile başlayan koleksiyonunun filateli alanında oldukça önemli olan kabartma pulları da yoğun şekilde kapsadığını ifade ederek, pul biriktirmeye ölene dek devam edeceğini kaydetti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.