Kadınlarla ilgili ilginç istatistik

Kadınlarla ilgili ilginç istatistik
Türkiye'de büyük çoğunluğu eşinden olmak üzere, kadınların yüzde 25'inin fiziksel şiddete uğradığı belirtildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nün 49. Yılı nedeniyle bir açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye'de kadına yönelik şiddetle ilgili yapılan araştırmalara göre tüm kadınların yüzde 25'inin fiziksel şiddete uğradığını söyledi. Bu kadınların büyük çoğunluğunun ise eşi tarafından şiddete uğradığını belirten Bozbey, bu konuda toplumun her kesimine görevler düştüğünü vurguladı. Bursa'da halk sağlığı merkezlerinde yapılan bir araştırmaya göre de kadınların yüzde 59'unun şiddet kurbanı olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, yerel yönetimlerin bu konuda sosyal sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Nilüfer Belediyesi'nin 2005 yılında şiddet mağduru kadınlar ile çalışmalar yürüten Nilüfer Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi(NİKADAM)'ni kurduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, ardından Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip 'Eşitlik Birimi'ni kurduklarını söyledi. Başkan Bozbey, "NİKADAM Bursa'da halen daha kendi alanında tek örnektir. Şimdi kentimizde çokça eksikliği hissedilen sığınmaevi ihtiyacını gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Bu proje hayata geçirildiğinde, şiddet mağduru kadınların güvenli bir hayata adım atmalarının ilk durağı olacak." dedi.

Kadına yönelik şiddetle etkin mücadelenin ancak devlet kurumlarının ve hükümetlerin kararlılığı ve kaynak aktarımının yanı sıra kadın örgütleri ile işbirliği yapılarak mümkün olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, "Nilüfer Belediyesi bu bilinçle çalışmalarını kararlılıkla yürütmektedir, kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.