'Yanlış iğne vurdular' iddiasıyla dava açıyor

'Yanlış iğne vurdular' iddiasıyla dava açıyor
Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesi'nde yanlış iğne vurulduğunu iddia eden Yılmaz Saltabaş (46), iğneden dolayı yürüyemez hale geldiğini iddia etti. Saltabaş, iğneden sonra hayatının karardığını, bu nedenle Ereğli Devlet Hastanesi'ne dava açmaya hazırlandığ

İlçeye bağlı Sarı Korkmaz mahallesinde yaşayan evli, iki çocuk babası Yılmaz Saltabaş (46), 8 Kasım Pazar günü şiddetli sırt ve baş ağrısı şikâyetinden dolayı Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Salltabaş'a burada yapılan muayenenin ardından ağrı kesici bir iğne vuruldu. 

İğneden sonra eve gelen Saltabaş, sol bacağında şişme ve yanma olduğunu fark etti. Ertesi günü tekrar hastaneye giden Saltabaş, doktorlar tarafından tedavi maksatlı hastaneye yatırıldı. Saltabaş, beş günlük tedavinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Sırt ve baş ağrısı nedeniyle hastaneye gittiğini, bu yüzden kendisine acil servisteki hemşire tarafından iğne vurulduğunu belirten Saltabaş şunları söyledi: "Acil serviste iğne vurulunca bacağımda bir yanma hissettim. Hemşireye söyledim, o da bana 'birazdan acısı geçer' dedi. Daha sonra eve gittim bacağımda şişme olduğunu ve ayağımın altında deliklerin oluştuğunu fark ettim. Ertesi günü tekrar doktora gittim. Beni hastanede yatıracaklarını, muayene edeceklerini söyledi. Ben de 5 gün boyunca hastanede tedavide kaldım. Ancak tedavimde hiçbir gelişme olmadı. Doktorlar daha sonra beni taburcu ettiler. Ben hastaneye kendi ayaklarımın üzerinde girdim. Ancak hastaneden koltuk değnekleriyle çıktım. Ben seyyar köfte ekmek satarak ailesini geçindiren birisiyim. Sürekli ayaklarımın üzerinde durmam gerek. Yaklaşık 20 gündür çalışamıyorum. Evime ekmek getiremiyorum."

Ereğli Devlet Hastanesi'nde kendisine vurulan iğneden dolayı yürüyemez hale geldiğini iddia eden Saltabaş, hukuki yönden hakkını arayacağını ve kendisiyle ilgilenmeyen Ereğli Devlet Hastanesi'ni mahkemeye vereceğini ifade etti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.