Kestikleri kurbanı kadınlar yüzdü

Kestikleri kurbanı kadınlar yüzdü
Sivas'ın Gemerek ilçesinde bayram namazının kılınmasıyla birlikte vatandaşlar kurban ibadetlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı. Birçok vatandaş, her yıl olduğu gibi kurbanlarını ya kasaplara ya da bir komşusuna kestirdi.

Ancak Gemerek'e bağlı Karaağıl köyünde ise durum biraz farklıydı. Köyde kurbanını yüzecek kimseyi bulamayan bir kadın, çareyi kurbanını kendisi yüzerek buldu. Karaağıl köyünde yaşayan ve eşini 8 yıl önce trafik kazasında kaybeden Döndü Şahin (39), kurbanını yüzecek kimseyi bulamayınca kayınvalidesiyle birlikte kendisi yüzdü. 

Kayınbabası da 3 yıl önce hayatını kaybeden Şahin'in kurbanını köyden bir vatandaş kesti. O işlemden sonra gerisini kendilerinin halledebileceğini söyleyen Şahin, hayvan kurban edildikten sonra bıçağı eline alarak derisini yüzmeye başladı. Kurbanlık hayvanın derisini yüzdükten sonra iç organlarında oldukça zorlandığı gözlenen Döndü Şahin'e kayınvalidesi Hacer Şahin'de yardım etti.

"Kurbanımı kesecek bir kişi bulabildim. Ama onun da işi vardı gitti. O yüzden kurbanımı yüzecek ve iç organlarını çıkaracak birini de bulamadım. İş başa düşünce kayınvalidem ile birlikte kurbanımızı biz yüzdük." şeklinde konuştu. İç organlarını ayırırken çok zorlandıklarını söyleyen Şahin, "İlk defa kurban yüzdüm." dedi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.