Batman'da 7 bin aileye kurban eti dağıttılar

Batman'da 7 bin aileye kurban eti dağıttılar
Kimse Yok mu Derneği gönüllüleri Batman'da 750 kişilik ekiple toplam 7 bin aileye kurban eti dağıttı. Kimse Yok mu Derneği'nin Batman organizasyonuna, Almanya, Hollanda ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen gönüllüler katıldı.

Bayramın birinci günü yapılan bayram kahvaltısından hemen sonra kurban kesimine başlandı. Almanya'dan gelen 20 kişilik ekip, ikişerli gruplar halinde yanlarına bir Batmanlı alarak, Kimse Yok mu Derneği tarafından önceden tespit edilen yerlere dağıtıma başladı. Dağıtım ekibi arabalara kurban etlerini yükledikten sonra Batman'nın cadde ve sokaklarına ve köylerine giderek tespit edilen ailelere kurban etini teslim etti. Dağıtıma katılan gönüllüler, çeşitli bayram hediyeleri de verdikleri bölge insanı ile gönül köprüleri kurdu. 

Kurban etinin dağıtılması esnasında duygusal anlar da yaşandı. Batman'nın arka mahallelerinde kapıları çalan gönüllülerin karşısına çıkan 80 yaşındaki Behice Kaya'nın yarı Türkçe yarı Kürtçe anlattıkları, onu tercüme eden Salih Yıldız'ı ve Almanya'dan gelen ekibi duygulandırdı. Bayramın birinci günü akşam saatleri olmasına rağmen kapısını çalan ve bayramlaşmaya gelen ilk ve tek kişinin Kimse Yok mu ekibi olduğunu söyleyen Behice Kaya, "Sizler benim evlatlarım, kardeşlerim, ailem oldunuz. Bayram gününde bizi yalnız bırakmadınız, kapımızı çaldınız, yardım elinizi uzattınız; bu beni son derece mutlu etti. Allah sizlerden razı olsun" diyerek dakikalarca dua etti.

Almanya'nın Aachen ve Köln kentinden Kimse Yok mu Derneği gönüllülerine katılan işadamları, Batman'ın cadde ve sokaklarda çocukların da ilgisini çekti. Çocuklar gruplar halinde gönüllülerin yanına gelerek bayramlaştı, çikolata, şeker ve bayram harçlıklarını aldılar.

Kurban bayramını Batmanlılar'la birlikte geçirmek için Almanya'nın Aachen şehrinden gelen Şahset Pehlivan, Hacı Bekir Yönlü, Avni Yavuz ve 20 kişilik ekipteki diğer gönüllüler, hayatlarında ilk defa böyle anlamlı bir bayram geçirdiklerini söyleyerek Kimse Yok mu Derneği yöneticilerine teşekkür etti.

Kurban eti dağıtımından sonra Almanya'dan gelen ekibe Batmanlı işadamı Mustafa Duruk evinde akşam yemeği verdi. Akşam yemeğinden sonra Doruk'un 80 yaşındaki annesi, Almanya'dan gelen misafirlere, Batman halkı adına teşekkür etti. Ekip, işadamı Durak ve annesi ile birlikte hatıra fotografı çektirdi.

Batman'da geçmiş yıllarda öğretmenlik yapan İhsan Memişbey, Almanya ile Batman arasında uzun mesafe olmasına rağmen kurban bayramı vesilesi ile Batmanlılar'la güzel dostlukların ve kardeşliğin kurulduğunu söyledi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.