Çamaşırhaneler kadınların yüzünü güldürüyor

Çamaşırhaneler kadınların yüzünü güldürüyor
İzmir Karabağlar Belediyesi'ne bağlı Limontepe ve Özgür Mahallesi Semt Merkezleri'nde hizmet veren çamaşırhaneler, kadınların yüzünü güldürüyor.

Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün eşi Fatma Kürüm, Özgür Mahallesi Semt Merkezi'nde 6 makineden oluşan çamaşırhanede haftada 102 ailenin çamaşırlarının yıkandığını belirtti. Limontepe Semt Merkezi'ndeki 4 makineden oluşan çamaşırhaneden ise 35 ailenin yararlandığını söyledi.

Çamaşır yıkamada kullanılan temizlik maddelerinin ve çamaşırların içine konulduğu filelerin belediye tarafından verildiğine dikkati çeken Fatma Kürüm, "Görevli arkadaşlar, aileleri çamaşırlarının çokluğuna göre gruplara ayırıyor. Bir makinede sadece bir ailenin çamaşırı yıkanıyor. Bu düzenli bir sıraya konmuş durumda. Önemli olan kadınların bu uygulamalarla kendilerine de zaman ayırmalarını sağlayabilmek. Bölgenin sosyo-ekonomik koşulları da ortada. Biz sosyal belediyeciliğin gereği bu tür çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz." dedi.

Semt merkezlerindeki çamaşırhanelerden dar gelirli ailelerin yararlanabildiğini vurgulayan Kürüm, bölgede evinde henüz çamaşır makinesi olmayan aileler olduğuna dikkati çekti. Bu hizmetlerden kadınların çok memnun olduğunu ifade eden Kürüm, "Amacımız, sağlıklı, sürdürülebilir, kentleşme ve sosyal belediyecilik anlayışıyla halkımıza hizmet etmek. Bu doğrultuda halkımıza söz verdiğimiz hizmetleri vakit kaybetmeden gerçekleştireceğiz. Özellikle maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için çamaşırhane hizmetleri ile semt evlerimizde gerçekleştirdiğimiz eğitime dönük aktivitelerimizi giderek arttıracağız." diye konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.