Ardahan'da bin 200 aileye kurban eti ulaştırdılar

Ardahan'da bin 200 aileye kurban eti ulaştırdılar
Kimse Yok Mu Derneği Ardahan Şubesi ve Ardahan Sanayici ve İşadamları Derneği (ARSİAD), bin 200 aileye kurban eti ulaştırdı.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen hayırsever işadamları sabahın erken saatlerinde kapı kapı dolaşarak Ardahan'da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırdı. Bayramda ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldüren Burdur, Aksaray ve Isparta'dan gelen 30 işadamı Ardahan'da yaklaşık bin 200 aileye kurban eti dağıtarak Doğu-Batı kardeşliğini de pekiştirdi. Bayramlarını ailelerinin yanında geçirmek yerine ihtiyaç sahibi insanların yanında geçiren işadamları Ardahan'da gördükleri manzara karşısında çok etkilendiklerini dile getirdi. 

Merkez Halilefendi Mahallesi'nde Burdur Bucak ilçesinden gelip kurban eti dağıtan işadamı Ali Dil, doğudaki vatandaşların bayram sevincine ortak olduklarını aktararak, karşılaştıkları manzaralar karşısında çok duygulandıklarını, farklı bir bayram yaşadıkları için mutlu olduklarının altını çizdi. Bu bayramın kendileri için gerçek bir Doğu-Batı kucaklaşmasına sahne olduğunu söyleyen Aksaray'dan gelen işadamı Yakup Bacak ise, "Aksaray'dan yaklaşık 18 kişilik bir ekiple geldik. Kurbanlarımızı burada kesip halkımızla bütünleşmek için buradayız. Aksaray'daki bir vatandaşımızın Ardahan'daki bir kardeşimize kurban hediye etmesi çok sevindirici bir durum. İnşallah gelecek yıl da tekrar Ardahan'a gelip vatandaşlarımızın bu şekilde bayramlarını kutlarız." diye konuştu.

Ardahan merkez Halilefendi Mahallesi'nde oturan maddi durumu yetersiz için kurban kesemeyen Kemal Akın da, bayramda kendilerini unutmayan Kimse Yok Mu Derneği gönüllerine teşekkür ederek, "Allah bütün niyet ve dileklerinizi kabul etsin." dedi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.