Safa ile Merve arasında eserimiz olsun dediler ama!

Safa ile Merve arasında eserimiz olsun dediler ama!
Kabe'nin yanı başındaki Safa ile Merve tepesi arasını estetik avizelerle aydınlatmak isteyen Samsunlu avizecilere Suudi Arabistan Evkaf Bakanlığı'ndan, 'Kutsal mekanların bütün ihtiyaçlarını kral ailesi karşılar. Yapmış gibi sevap kazandınız.' cevabını al

Cami aydınlatması ve avize yapımında Türkiye ve dünyada önde gelen Üstün Avize firması sahipleri umre yapmak için gittikleri Mekke'de kutsal mekanlara bir katkı sağlamaya niyet ederek, Safa ile Merve arasını estetik avizelerle donatmaya karar verdiler. Firma yetkilileri, bu düşüncelerini bir yazıyla Suudlu yetkililere iletir. Ancak aldıkları olumsuz cevap bu düşüncelerinin gerçekleşmesini önledi. Kutsal mekanların bütün bakımı, onarımı, her türlü ihtiyacı bizzat Suudi Arabistan Krallığı tarafından karşılandığı belirtildi. Firma yetkililerinin istekleri reddedilirken alınmamaları için; "Bu düşüncenizden dolayı kutsal mekanlara hizmet etmiş gibi sevap aldınız." cevabını aldılar.

Üstün Avize Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Çiçek, 1974 yılından bu yana aydınlatma sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirtti. Çiçek, avizenin çok değişik alanlarda kullanıldığını, ancak en çok da ibadet mekanlarında tercih edildiğini söyledi. Bugüne kadar tanınmış çok sayıda cami ve saraya avize yaptıklarını dile getiren Çiçek, "Sürekli ürünlerimizi yeniliyoruz. Cami aydınlatmasında örnek olarak aldığımız eski avizelerin temizlik ve estetik bakımdan daha zarif ve kullanışlı olduğunu gördük. Şu an en çok talep edilen avizelerin başında Osmanlı camilerinde kullanılan avize modelleri geliyor." dedi. Çiçek, avize tasarımlarını yaparken, aynı zamanda kutsal mekanlardan yola çıktıkları için koleksiyonlarında Mekke'den Kabe'nin, Medine'den Mescid-i Nebevi'nin ve Kudüs'ten Kubbetüs Sahra'nın izlerinin bulunduğunu kaydetti.

ÇİN İSTİLASINDAN CAMİYE SIĞINARAK KURTULDULAR
34 yıldır üretim yapan Üstün Avize, sadece kutsal mekanlara yönelik çalışmıyor. Ev, iş yeri, otel ve benzeri yapılara da avize tasarımı yapan firma, son yıllarda baş gösteren ucuz Çin ürünleri karşısında rekabette zorlandı. Çareyi camilere ağırlık vermede bulan firma, böylece ayakta kalmayı başardı. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde camilerin aydınlatma projelerini hayata geçiren firma, ABD'den Almanya'ya, Yeni Zelanda'dan Türkmenistan'a kadar birçok büyük aydınlatma projelerini başarıyla tamamladı. Cami aydınlatmasında yeni arayışlar içerisinde olduklarını söyleyen Çiçek, elektrik sarfiyatını azaltacak led sistemi avizeler kullanmaya başladıklarını dile getirdi.

KALİTE BELGELİ AYDINLATMA FİRMASI
Sektörde sürekli arayış içerisinde olduklarını ifade eden İlyas Çiçek, kurdukları Ar-Ge bölümünün önerileri doğrultusunda ürün kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çiçek, 5 bin metrekare kapalı alanda 50 personel ile her camiye özel üretim yaptıklarını söyledi. ISO 9001:200, CE, TSE TÜV kalite belgelerine sahip tek aydınlatma firması olduklarını vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:

"Sorumluluğumuzun farkındayız. Kaliteden taviz vermemiz mümkün değil. Bu nedenle sistemimizi sürekli gözden geçiriyoruz. Yaptığımız üretimin ve servis hizmetlerinin niteliğini alanında uzman bağımsız denetim kuruluşlarına açıyoruz. ve belgelerimizi TÜV, TSE gibi uluslar arası akredite olmuş kurumlardan alıyoruz. İlk amacımız her zaman Üstün Avize'yi kurumsallaştırmak ve bir marka gücünü sürekli artırmak. Bu amaçla her zaman daha da ileriye bakmayı hedefledik ve halen bu yolda ilerlemekteyiz."

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.