Yabancılar Kurban Bayramı sevincini paylaştı

Yabancılar Kurban Bayramı sevincini paylaştı
Antalya'da yaşayan yerleşik yabancılar, Kurban Bayramı sevincine ortak oldu. Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin organize ettiği programda bir araya gelen yabancılar, muhtaç ailelere et dağıttı.

Dil, din ve ırk farkı gözetmeksizin değişik milletlerden yabancıları çatısı altında toplayan AKDİM, geleneksel hale getirdiği yabancılarla bayramlaşma uygulamasını bu yıl da yaptı. Merkez binasında bir araya gelen yerleşik yabancılar Türk geleneklerine göre ağırlandı. Dernek gönüllüleri tarafından misafirlere baklava ve kavurma ikram edildi. Daha sonra AKDİM'in önceden tespit ettiği muhtaç ailelere et dağıtan yabancılar, Kurban Bayramı sevincini yaşadı. Bu sırada çocuklar, Türk adetlerine göre yabancıların ellerini öpüp bayramlaştı.

Etkinliğe katılan Belçikalı Marianne Hartl (47) çok farklı duygular yaşadığını belirtti. Muhtaç ailelere yardım ve çocukları sevindirmenin kendini çok mutlu ettiğini söyleyen Hartl, "Bu tür organizasyonlarla daha fazla kişilere ulaşmalıyız. Şu anda çok güzel anlar yaşıyorum." dedi.

Söz konusu programla dünyanın farklı yerlerinden milletlerin bayramlaştığını ifade eden AKDİM Genel Sekreteri İbrahim Gundak, "AKDİM'de dünyanın ne kadar küçük olduğunu gördük. Bayramların bize öğrettiği sevgi, saygı, toplumsal kaynaşma-dayanışma, barış ve huzur duygularını AKDİM ailesi olarak paylaşmak istedik. Yabancı dostlarımız kendileri bizzat bu işte yer almak istedi. Çok duygulu anlara şahit olduk. AKDİM gönüllüleri, 'Önümüzdeki yıl daha fazla aileye ulaşmamız gerekiyor.' dedi. Bu sözler bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.