Kuşadası'nda engelliler köyü açıldı

Kuşadası'nda engelliler köyü açıldı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, engelliler köyünün ilk bölümü açıldı. İnşasına beş yıl önce başlanan köy, ilçede oturan yerli ve yabancıların bağışlarıyla yapıldı.

Kuşadası Engelliler Köyü'nün açılışında, hem sevinç hem gözyaşı vardı. Bugüne kadar sadece bir salondan oluşan dernekte eğitim gören engelliler, modern bir tesise kavuşmanın mutluluğunu yaşarken konuşmalarıyla ziyaretçileri ağlattı. Gönüllü eğitmenlerin katkısıyla 6 yılda Açık Öğretim Fakültesi'ni bitiren yürüme engelli Gültane Erdoğan, kepini havaya fırlatarak mezuniyetini kutladı. İlçede ev alan İngiliz ve İrlandalı Angora Kulüp üyeleri de yapımına katkıda bulundukları köyün açılışına katıldı. Kurdele kesmek için katkısı bulunan herkes davet edildi.

Hayırsever Erdoğan Öven tarafından bağışlanan arazi üzerine kurulması planlanan Engelliler Köyü'nün ilk ünitesi, tamamı bağışlarla tamamlandı. Açılış, başta Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkanı Esat Altungün, İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnan Kurt ve İlçe Jandarma Komutan Murat Biçer olmak üzere protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hayırsever vatandaşların katılımıyla yapıldı. Yürüme engelli Erdoğan, "Burası bizim yuvamız. Ben buradaki öğretmenlerimin katkısıyla 6 yılda ortaokul, lise ve üniversiteyi bitirdim. Bu gururu bana yaşatan herkese sonsuz teşekkürler." diyerek kepini havaya attı. Görme engelli Burcu Kocabıçak ise, "Arkadaşlarım renklerden sözediyorlar. Kırmızı, beyaz, sarı diyorlar. Ben de o renkleri görmek isterdim ama renklerin ne olduğunu bilemiyorum. Destek verenlerin sayesinde burada, tüm arkadaşlarımla yaşamın tüm renklerini yaşamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Modern bir binaya kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Kuşadası Engelliler Derneği Başkanı Canan Güler de, "Bir bir imkansızı gerçekleştirdik. Her gün 50 kişiye üç değişik yemek verip kira, elektrik ve diğer giderleri karşılarken bir yandan da bu inşaatı tamamlamaya çalıştık. Bunların hepsini, inanılması güç ve kendiliğinden gelişen bir sistemle yaptık. Bize hayırseverler, sivil toplum örgütleri, ilçemizde yaşayan yabancılar destek verdi. Tamamlandığında beş bloktan oluşacak köyümüzün bu ilk bölümü, yaklaşık 600 bin liraya mal oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Kaymakam Esen ise köye katkı yapanları saygıyla andığını belirterek, arsayı bağışlayan Öven'e plaket verdi. Esen, "Bu açılış töreninde iki mutlu haber aldım. Birincisi hayırsever Erdoğan Öven, buradaki arsalarından birini okul veya sağlık tesisi yapılması için bağışlayacağını söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerse ilk toplantıda, burasının il haritasında köy olarak işaretlenmesini isteyen bir önerge verecek. Bu gerçekleşirse, burası köy statüsüne alınacak. Altyapı, yol gibi yatırımları özel idare tarafından yapılacak." diye konuştu. (CİHAN)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.