Kurbanlarınızla onları bizsiz bırakmadınız

Kurbanlarınızla onları bizsiz bırakmadınız
İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS), 2009 Kurban organizasyonu ile vekalet yoluyla bağışlanan kurbanları dünyanın en yoksul bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Etiyopya, Senegal gibi Afrika ülkelerinde, Endonezya’da ve Moğolistan’da farklı bölgelerde kurban kesimleri yapan dernek böylelikle binlerce ailenin Kurban Bayramı sevincini yaşamasına vesile oldu. Afrika ülkelerinin özellikle de Etiyopya’nın kuraklığın da etkisiyle büyük bir yoksulluk içinde olduğunu belirten IBS yetkilileri hayırseverlerin vekalet yoluyla bağışladığı kurbanlar sayesinde bölge halkının et yeme imkanı bulabildiğini söylediler. 

IBS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sever Kurban organizasyonları ile ilgili yaptığı açıklamada hayırseverlerden alınan vekaletlerin en düzgün şekilde yerine getirilerek Afrika’da, Endonezya’da ve Orta Asya’da muhtaçlara bayram sevincini yaşattıklarını söyledi. Özellikle Afrika’nın durumunun çok kritik olduğunu belirten Mehmet Sever şunları kaydetti. “Afrika’da Kurban kesimi yaptığımız bölgeler kimsenin uğramadığı adeta unutulmuş bölgelerdi. Halkın heyecanından ve sevincinden bu bölgelere ilk defa bir kuruluşunun uğradığı belliydi. 70 km lik yolu 4 saatte gittiğimizi söylersem sanıyorum durum daha iyi anlaşılır. Öyle manzaralarla karşılaşıyorsunuz ki bir an acaba bu insanlar başka bir gezegende mi yaşıyorlar? diyorsunuz. Oysa Türkiye’mizden uçak mesafesiyle 6 saatlik bir yol olduğu düşünüldüğünde taşıdığımız sorumluluğun ne kadar büyük olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz. Hamdolsun Hayırseverlerimizin vekaletlerini en doğru yerlere ulaştırdık. İnşallah bu unutulmuş bölgelere yıl boyunca yardım götürerek Türkiye’deki kardeşlerinin onları unutmadığını ve yanlarında olduğumuzu göstereceğiz”

IBS yöneticileri Kurban Bayramında Dünyadaki kimsesizleri unutmayarak vekaletle kurbanlarını yoksul kardeşlerine bağışlayan hayırseverlere teşekkür ettiler. Bu paylaşma ve kardeşlik duygusunun yıl içinde de devam etmesinin önemli olduğunu belirten Dernek Yetkilileri özellikle Afrika’da gıda yardımları ve eğitim çalışmaları ile ilgili hayırseverlerin desteklerini beklediklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.