Deniz Feneri Türkiye’ye bir okul daha kazandırdı

Deniz Feneri Türkiye’ye bir okul daha kazandırdı
Deniz Feneri Kahramanmaraş Afşin’de yaptırdığı 10 derslikli okulu açıyor.

Son günlerde Türkiye’nin dört bir yanına yaptığı yardımları ve açılışları ile adından söz ettiren Deniz Feneri Derneği, Türkiye’deki okullarına bir yenisini daha ekledi.  

Okul yapımı, okul için gerekli araç gereç ve kırtasiye malzemesi gibi birçok yardım yapan dernek, bu kez Kahramanmaraş’ın hiç okulu olmayan Afşin ilçesinin Küçüktatlar Köyü’ne bir okul yaptırdı: “Deniz Feneri Küçüktatlar Köyü İlköğretim Okulu”

Okul, 8 Aralık 2009 Salı günü saat 14:00’te Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Bayhan, Deniz Feneri gönüllü ve bağışçıları ile Kahramanmaraş il protokolünün katılımıyla yapılacak bir törenle açılacak.

11 Dönüm arazi üzerine kurulu 350 öğrenci kapasiteli “Deniz Feneri Küçüktatlar Köyü İlköğretim Okulu” 965 m² kullanım alanına sahip. 500 m² üzerine 2 kat olarak inşa edilen okulda 9 derslik, 1 anasınıfı, 4 öğretmen ve müdür odası ve 12 wc bulunuyor.
1 yılda tamamlanan okul 455.000 TL’ye mal oldu.

Bayram öncesinde okulun tüm ilköğretim öğrencilerine “Çocuklar Üşümesin” projesi kapsamında kışlık giysi ve tüm anasınıfı öğrencilerine “Afacanlar Anasınıfına” projesi kapsamında anasınıfı malzemeleri ve kıyafetten oluşan setler ulaştıran Deniz Feneri okulun anasınıfına aynı proje kapsamında bilgisayar, televizyon, televizyon sehpası, 25 adet sandalye, 5 masa, oyuncaklar ve anasınıfı malzemeleri de gönderdi.

Deniz Feneri şu ana kadar Kahramanmaraş’a 2.149.862 TL tutarında yardım ulaştırdı ve Kurban Bayramı boyunca 1500 kg kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi.

Siz değerli basın mensuplarımızı okulun açılış törenine davet ediyor, iyi çalışmalar diliyoruz.

Tarih: 8 Aralık 2009 Saat: 14:00
Yer: Afşin Küçüktatlar Köyü İlköğretim Okulu – Kahramanmaraş - Afşin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.