28 Şubat, gençleri işsizliğin kucağına itti!

28 Şubat, gençleri işsizliğin kucağına itti!
Dünya Gençlik Derneği Genel Başkanı Kadir Kahan, 28 Şubat kararlarıyla gençlerin mesleksizliğe ve sanatta estetiksizliğe terk edildiğini söyledi. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'nun ÖSS ile ilgili katsayı adaletsizliğini kaldırmasının ardından

Türkiye nüfusunun yüzde 40'nı gençlerin oluşturduğunu ve 15 milyon öğrenci bulunduğunu ifade eden Kahan, 1,5 milyon öğrencinin ÖSS'ye girdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Bu hiç de azımsanacak bir rakam değildir. Pekiyi, bunca imkanları olan ülkemiz, elinde bulundurduğu gençliğin değerini biliyor mu? Maalesef hayır. Sebep, malum çevrelerin oyunuyla 1997 yılının 28 Şubat kararlarıyla 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilerek ülke gençliğimiz mesleksizliğe, sanat ve estetiksizliğe terk edilip eğitimsizliğin ve işsizliğin kucağına itilmiştir. Yüzde 8 oranındaki imam hatip lisesi öğrencilerinin önünü kesmek için çıkarılan yasa neticesinde yüzde 92'lik meslek öğrencileri mağdur edilmekte ve vasıflı eleman yetersizliğinden dolayı ülke sanayimiz baltalanmaktadır." 

Bu karara imza atanların, Türkiye gençliğinin vicdanında ve tarih önünde yargılanacağını belirten Dünya Gençlik Derneği Genel Başkanı Kahan, tarihe de kara bir leke olarak geçeceklerini söyledi: "Ne için çıkarıldığı, kime hizmet ettiği belli olmayan bu uygulamadan ivedilikle vazgeçilmesi gerekirken Danıştay'ın katsayı adaletsizliği ile ilgili gerekçeli kararı durdurması, milletimize ve devletimize yapılan en büyük haksızlıktır. Danıştay'ın bu son kararının tamamen ideolojik olduğu ve kararı veren hakimlerin, ülkemiz gerçeklerinden acı verici derece uzak oldukları ayan beyan ortadadır."

Danıştay'ın, yürütmeyi durdurma kararını hangi gelişmiş ülkeyle kıyaslayarak aldığını merak ettiklerini vurgulayan Kadir Kahan şunları söyledi: "Danıştay üyelerine, bu kararı dünyada hangi emsali göstererek verdiklerini soruyor ve tekrar düşünmelerini tavsiye ediyorum. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne imza atan Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kurumlarından olan Danıştay, son kararıyla itibarını kaybetmiştir. Biz Dünya gençlik Derneği yönetimi ve üyeleri olarak Danıştay'ın bu kararını esefler kınıyor, bu hatadan ivedilikle vazgeçilmesini temenni ediyoruz." (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.