Servisi kaçırınca göçükten kurtuldu

Servisi kaçırınca göçükten kurtuldu
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde maden ocağında çalışan işçilerden birinin servisi kaçırınca göçükten kurtulduğu öğrenildi.

İlçeye bağlı Yalıntaş beldesinde oturan işçilerden Kadir Akça (23), hayatını kaybeden iş arkadaşı Yusuf Karaca'nın Yenimahalle Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı. 

Akça, burada, yaptığı açıklamada, 1 yıldır ocakta çalıştığını belirterek, göçük altında kalan 19 arkadaşıyla birlikte aynı vardiyada görevli olduğunu anlattı. Kadir Akça, şöyle konuştu:

''O gün perşembeydi ve Mustafakemalpaşa ilçesinde kurulan pazara gittik. Pazardan sonra beldeye döndüm ve servisi beklemeye başladım. Servis her zamankinden 10-15 dakika önce gelmiş. Servisi kaçırdığıma üzüldüm. Oturduğum yere hayli uzakta kalan ocağa gidemeyince evime döndüm. Akşam saatlerinde arkadaşım aradı ve patlama olduğunu duyduğunu söyledi. Ben de çevremdeki arkadaşlarımı aradım. Panik ve heyecanla ocağa gittik. Bizi içeri almadılar. Zorla girmeye çalıştık. Ocakta gaz seviyesinin azalmasını bekledik. İçeri girmek istiyordum ama bir türlü giremedim.''

Servisi kaçırmayıp işe gidebilseydi şu an hayatta olmayacağını belirten Akça, ''Ben de arkadaşlarımla beraber göçük altında kalacaktım. Ne üzülüyor ne sevinebiliyorum. Takdiri ilahi böyleymiş. Ailem ve ben Allah'a şükrediyoruz. Allah, daha yaşamamızı istemiş. Yiyecek ekmeğimiz varmış'' dedi.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.