AGD yeni bir dünya için çalışıyor

AGD yeni bir dünya için çalışıyor
AGD’nin kurulduğu günden bu yana dünyada yaşanan zulmü ve ülkemizde süren manevi yangını söndürmek için çalıştığını belirten Tongüç, “Derneğimizin çatısı altında sürdürülen bütün faaliyetler gençliğimizin kurtuluşu, ülkemizin refahı ve yeni bi

AGD İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu’nun üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği İlk Adım Eğitim ve Tanışma Programı bu yıl da yüzlerce üniversite öğrencisinin katılımıyla Armutlu Tatil Köyü'nde gerçekleştirildi. Geleneksel olarak gerçekleştirelen program 2 gün sürdü. 400'ü aşkın gencin katıldığı programda AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç’ün yanı sıra, AGD Üniversite Komisyonu Başkanı Salih Turhan, İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Yusuf Eren, AGD İstanbul Şube Üniversite Komisyon Başkanı Ömer Çalışkan ve İlahiyatçı-Yazar Şerafettin Kalay birer seminerler verdiler.

AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, burada yaptığı konuşmada gençliğin en verimli bölümlerinden biri olan üniversite döneminin iyi geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Gençlerimiz bu dönemlerinde yaratılış gayesinin farkında, milli ve manevi değerlerine bağlı bir yaşam sürmelidir. Bizi biz yapan değerlere sıkı sıkıya bağlanmalı ve bu değerler etrafında hayatına şekil vermelidir.”diye konuştu. Konuşmasında “İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır” hadisini hatırlatan Tongüç, “Gençlerimiz bu hadisi bir serlevha yapıp bu uğurda çalışmalıdır. Öte dünyada ‘Gençliğini nerede harcadın’ sorusuna hakkıyla cevap verebilmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeliyiz. Yapıp ettiklerimizden dolayı hesaba çekileceğimizi unutmayalım. ”dedi.

Gençliğin sadece kendisinden mes’ul olmadığını yaşadığı çağa, ailesine ve toplumuna karşı da sorumlu olduğunu dile getiren Tongüç, “Gençlik, dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmelere kayıtsız kalamaz. Bana dokunmayan bin yıl yaşasın anlayışı ile hareket edemez. Dünyaya adalet ve huzur getiren ecdadımız nasıl ki zulmün karşısında durmuş ise, bizim yapmamız gereken de ecdadın izinde gitmektir. Bugün Filistin’de, Irak’ta, Afganistan’da ve dünyanın birçok noktasında yaşanan zulme karşı çıkmak en fazla bize yakışır. O halde yapmamız gereken bu zulmü ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmak ve vazifelerimizi yerine getirmektir.”diye konuştu.

AGD’nin kurulduğu günden bu yana dünyada yaşanan zulmü ve ülkemizde süren manevi yangını söndürmek için çalıştığını belirten Tongüç, “Derneğimizin çatısı altında sürdürülen bütün faaliyetler gençliğimizin kurtuluşu, ülkemizin refahı ve yeni bir dünya için yapılmaktadır. Bu tabela altında yapılan küçük büyük bütün hizmetlerin bir karşılığı olacaktır. Buna inancımız tamdır. Haftalık toplantılardan, fahri üye çalışmalarına kadar yaptığınız bütün hizmetlerin ecrini mutlaka alacaksınız.”diye konuştu. Tongüç, amaçlarının yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya idealinin daha fazla gecikmeden bir an önce sağlamak olduğunu belirterek “Bu ideal ancak disiplinli, şuurlu, inançlı ve heyecanlı bir toplulukla hayata geçirilebilir.”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.