'Cemaat'te rahmet vardır

'Cemaat'te rahmet vardır
Cemaat konusu gerçekten önemli bir konudur. Çünkü Yüce Rabbimiz bir ayetinde şöyle buyuruyor: “Toptan Allah’ın dinine sarılın tefrikaya girmeyin” evet, yani bir bütün olarak İslam’a sarılmalıyız.

Bu aralar bir arkadaşımla birlikte, İsmail Çetin Hocaefendi’nin “Cemaat” isimli eserini okuyoruz. Cemaat konusu gerçekten önemli bir konudur. Çünkü Yüce Rabbimiz bir ayetinde şöyle buyuruyor: “Toptan Allah’ın dinine sarılın tefrikaya girmeyin” evet, yani bir bütün olarak İslam’a sarılmalıyız.

İsmail Çetin Hocaefendi’nin “Cemaat” isimli eseri 206 sayfandan oluşmaktadır. Kitap Dilara Yayınları tarafından basılmıştır. Gerçekten bu güzel eseri arkadaşımla birlikte keyifli bir şekilde okuyoruz.

Cemaatin bir çok fazileti vardır. Cemaatte, rahmet ve bereket vardır. Yapılan bütün çalışmalar cemaatle hedefine ulaşır. Çünkü ağır bir taşı kaldırmaya tek bir kişinin gücü yetmez. Yalnız taşı kaldırmak için üç beş kişi bir araya geldiğinde Allah’ın izniyle o taşı yerinde kaldırırlar.

Namazın özünde cemaat olmak vardır. Hayat örnek ve önderimiz şöyle buyuruyor: “Toplu namazı, adamın tek başına kıldığı namaz üzerine yirmiyedi derece daha üstündür” dikkat edilirse cemaatle namaz kılmak, ferdi namaz kılmaktan daha kazançlıdır. Kim daha çok kazanmak istemez ki..

İsmail Çetin Hocaefendi, Kitabın 31 inci sayfasında şöyle yazıyor: “Bir cemaatin manevi şahsiyetini teşkil eden, o cemaatin imamıdır. Cemaat imamı yetiştirdiği gibi, imam da cemaati yetiştirir. İmamın cehaleti nispetinde cemaat de cahil kalır.

Herhangi bir cemiyetin başkanı, lideri, o cemaatin manevi şahsiyetidir. Bir liderin liderliğini de tesis eden, maharetli cemaatinin gayretidir. Cemaatsiz bir imam, imamsız bir cemaat gibi şuurdan mahrum ve belalara giriftardır.”

Şu bir gerçektir ki; bir cemaatin lideri eğer sağlam bir düşünce yapısına sahip değilse o cemaatin fertleride sağlam bir düşünce yapısına sahip olamazlar. Müslümanlar her ne kadar da ayrı çalışma kollarında çalışmalarına devam ediyorlarsa temel hedef aynıdır; aynı olmalıdır.

İslam düşmanlarının en büyük korkusu Müslüman cemaatlerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleridir. Çünkü Müslümanlar bir araya geldiğinde Allah’ın rahmeti orda tecelli ediyor.. Rahmetin estiği yerde batıl uçmaya mahkumdur!

“Cemaat” isimli eserin bir cümlesini kurşun kalemle çizmişim ve siz değerli kardeşlerimle paylaşıyorum: “İslami cemaat fertlerinin kalplerindeki samimiyet kablolarının uçları, Allah için sevgi bağıyla, imamlarının teslim trafosunda birleşir.”

İçimizde ki ve dışımızda ki putları kırmak için “İslam hizmetinde” samimi bir şekilde çalışmamız gerekmektedir. Çünkü Allah samimidir, samimiyeti sever.

Rabbimiz bir, kıblemiz bir, dinimiz bir, maksadımız bir, yani kelimeyi tevhid bizi birleştiriyor.. öyleyse tefrika niçin?

“Müslüman hangi mezhebde, hangi meşrebde, hangi ırkta olursa olsun; İslam Dinini hakim kılmak için, olduğu gibi safa gelmeli ve bir tek can olmalıdır.” ( İsmail Çetin Hocaefendi)

Bu güzel eseri biz kardeşlerinin istifadesine sunduğu için İsmail Çetin Hocaefendi’ye Teşekkür ediyorum.

Eser Hakkında Bilgi için: (0246) 232 33 21 Dilara Yayınları
 Web: www.dilarayayinlari.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.