Mehmet Akif, kabri başında anıldı

Mehmet Akif, kabri başında anıldı
İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy (1873-1936), ölümünün 73. yılında kabri başında dualarla anıldı. İlköğrentim öğrencileri, öğretmenler, veliler, askerler ve vatandaşlar Ersoy'un kabrine gelerek dua etti.

Sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği zişaretler sırasında yapılan konuşmalarda, milli şairin ülke birliği ve bütünlüğü için gösterdiği çaba ve anlayış dile getirildi. 27 Aralık 1936 tarihinde hayata veda eden Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, bütün Türkiye'de anılıyor. İstanbul'daki anma törenlerinin merkezi ünlü şairin Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri oldu. İstiklal Marşı'nın yazarı ve dikkat çeken bir çok eseriyle genç nesillere örnek olan şair ve edebiyat adamı, özellikle gençlerin katıldığı törenlerle dualarla anıldı. Ünlü şairin kabrine gelen ziyaretçiler sabah saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturdu. İstanbul'daki bir çok okuldan öğretmenleri eşliğinde ünlü şairi ziyarete gelen öğrenciler dualar okudu. 

Ersoy'un kabri başında fotoğraf çektiren öğrenciler, kabir üzerine kırmızı karanfiller bıraktı. Ersoy'un ziyaretçileri arasında çocuklar, vatandaşlar, askerler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de vardı. Anadolu Gençlik Derneği de yaklaşık 100 kişilik bir grup ile Ersoy'un kabrini ziyaret ederek dua etti. Topluluk adına konuşan derneğin genel başkanı İlyas Töngüş, bir görevi yerine getirmek için Ersoy'u ziyarete geldiklerini dile getirdi. Milli Şair'in Cumhuriyet döneminde dile getirdiği düşünceler ve eserleriyle ondan sonra yetişen nesillere örnek olduğunu dile getiren Töngüş, Milli Şair'in anılmasında imkanı olmayanların bile kendi içlerinden dua okuyarak görevlerini yerine getireceğini söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği'nin ziyaretinde Kuran-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.