O kaymakam hâlâ görevde

O kaymakam hâlâ görevde
28 Şubat döneminde Sultanbeyli ilçesinde mütedeyyin insanlara adeta kan kusturan dönemin kaymakamı Hüseyin Eren’in, hâlâ İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevli olduğu ortaya çıktı. Kaymakam Hüseyin Eren’in Bursa Vali Yardımcılığı gö

MURAT ALAN'IN HABERİ...

İLGİLİ HABERLER: 

28 ŞUBAT İŞTE BÖYLE UYGULANMIŞ

SULTANBEYLİ AYAĞA KALKTI

28 Şubat döneminde İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde cami ve İmam Hatip arazilerine el koydurup akla hayâle gelmeyen işlerin altına başarıyla imza atan dönemin Sultanbeyli Kaymakamı Hüseyin Eren’in hâlâ görevde olduğu, hatta yakın zamanda terfi ettirildiği ortaya çıktı.

1997 ve sonrasında Emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu ile Sultanbeyli’de ortaklaşa faaliyet gösteren Kaymakam Hüseyin Eren’in, Sultanbeyli’deki icatlarından sonra önce Bergama Kaymakamlığı’na, ardında da Bursa Vali Yardımcılığı’na getirildiği öğrenildi. Eren hâlâ Bursa’da görev yapıyor.

Genelkurmay tarafından hazırlanan “Sultanbeyli İlçesi Psikolojik Harekât Faaliyetleri Görev Sonuç Raporu”nda sık sık adından bahsedilen ve mütedeyyin halka zulümleri ballandıra ballandıra anlatılan Kaymakam Eren, Sultanbeyli’de mütedeyyin insanlara adeta zulmetmişti. Bu zulümler bizzat Genelkurmay tarafından hazırlanan ve Vakit’in gündeme getirdiği raporda detaylarla anlatılıyor. 11 Temmuz 2001 tarihli raporda Hüseyin Eren’in icraatları şöyle sıralanıyor:

1) Zorunlu 8 yıllık kesintisiz ilköğretim yasasına karşı oluşturulan irticai protesto gösterileri, etkin ve kararlı tavır konularak sona erdirilmiştir.

2) Bin 500 kişilik erkek yatılı Osmanlı Kur’an Kursu, 500 kişilik kız yatılı Emir Sultan Kur’an Kursu, 100 kişilik erkek yatılı Cüppeli Selahattin Kur’an Kursu, hukuka aykırı ve izinsiz olması nedeniyle kapatılmıştır.

3) Bin kişilik Yusuf Hacegan Yakup Sani Vakfı Camii ve Kültür Merkezi külliye inşaatı durdurulmuş ve mühürlenmiştir.

4) 50 kişilik hukuka aykırı ve Kur’an eğitimi verilen 2 işyeri kapatılmıştır.

5) 200 kişilik Abdurrahman Gazi Öğrenci Yurdu, 200 kişilik Özel Erdoğan Öğrenci Yurdu, 100 kişilik Özel Sultanbeyli ve Bahçelievler Öğrenci Yurdu ve 200 kişilik Özbilen Öğrenci Yurdu, hukuka aykırı ve irtica faaliyetlerinden dolayı kapatılmıştır.

6) Milli Gençlik Vakfı Temsilciliği, il genelindeki uygulama doğrultusunda kapatılmış ve 5 kattan oluşan binası mühürlenmiştir. Aynı binada faaliyet gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi tabelası ismi altında izinsiz yürütülen kurslara son verilmiştir.

15 DÖNÜMLÜK İMAM HATİP ARAZİSİNE EL KOYDURMUŞ

7) Türk Hava Kurumu tarafından, İlim Yayma Cemiyeti’ne Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılmak üzere hibe edilen 15 dönüm arsaya kaymakam tarafından el konulmuştur.

8) İlim Yayma Cemiyeti’nce İmam Hatip Lisesi olarak yaptırılan 64 derslik 6 katlı binanın bu amaçla açılması uygun görülmemiş, il valisinin onayı ile Sultanbeyli Prof. Gediktaş Lisesi’ne dönüştürülmüştür.

9) Kapatılıp mühürlenen Cüppeli Selahattin Kurs binasının, sağlık ocağı açılmak koşuluyla kaymakamlık derneğine hibe edilmesi sağlanmıştır.

10) Fatih Mahallesi Cami Yaptırma Derneği’ne ait cami yeri okul arsasına dönüştürülmüş, 8 ay içerisinde okul yapılarak Namık Kemal İlköğretim Okulu adı altında hizmete sunulmuştur.

11) Camilerde her Cuma yardım toplanmasına son verilmiş, izin alınmak kaydıyla ayda bir kez ve makamca uygun bulunması şartına bağlanmıştır.

12) Merkez Camii’nin avlusunda Fazilet Partisi’nin lokaline dönüşen cami derneği çay ocağı, il emniyet komisyonu kararına uygun olarak kapatılmıştır.

2 DOKTOR, 12 SAĞLIK PERSONELİ İŞTEN ATILMIŞ 52 ÖĞRETMENE ÖRTÜSÜ ÇIKARTTIRILMIŞ

13) Devlet Memurları Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile Devlet Memurları Kanunu disiplin hükümlerine aykırı tutum ve davranışlarda bulunan, Atatürk ilke ve devrimlerine, ulusal demokratik lâik sosyal hukuk devletine, Cumhuriyet rejimine karşıtlığın bir siyasi simgesi olarak türban takan 57 öğretmen hakkında soruşturma açılmış, 6 ders ücretli öğreticinin görevlerine son verilmiş; soruşturma sonunda 52 öğretmen türbanını çıkartmış, çıkartmayan 5 öğretmen görevden uzaklaştırılmıştır.

14) Sağlık teşkilatına, başka yerlerden türban sebebiyle yerleri değiştirilerek naklen atanan 2 doktor, 2 laboratuvar teknisyeni, 7 hemşire, toplam 12 sağlık personeli, kaymakamlık tarafından görevden uzaklaştırılmıştır.

15) Ali Nabi Koçak’ın belediye başkanlığının düşürülmesinden sonra belediyede çalışan memurların sakalları ilçe kaymakamı tarafından belediye binasına berber gönderilerek kestirilmiştir.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Hüseyin Eren, raporu yalanlamazken, özellikle Sultanbeyli Belediyesi personeline sakal kestirme konusunu kabul etmediğini söyledi.

***

Kaymakamın ‘karanlığa’ mahkûm ettiği tesisler

Şu anda Bursa Vali Yardımcısı olarak görev yapan Sultanbeyli eski Kaymakamı Hüseyin Eren’in, 28 Şubat döneminde el koydurttuğu gerek İmam Hatip lisesi, gerek Kur’an Kursu binalarını tek tek dolaştık. Kur’an Kursları ve İmam Hatip Liseleri şu an ya kapalı durumda, ya da binaların içerisinde farklı kurumlar yer alıyor.
Eren’in döneminde Kur’an Kursu olarak inşaa edip tamamlanan Osmanlı Kur’an Kursu binası, kapatıldığı günden bu yana meskûn halde duruyor. 2001 yılında 15 dönüm arsa üzerinde İmam Hatip lisesi olarak yapılması planan yere ise Kaymakamlık tarafından el konulmuş. Şimdi bu arsa üzerinde yeni yapılan ve aktif olmayan bir bina duruyor. Bir başka Kur’an Kursu ise kapatılıp, yerine sağlık ocağı açılmış.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.