Baykal'ın 'bilirkişi' oyunu!

Baykal'ın 'bilirkişi' oyunu!
Belgeleri savcılığa teslim eden Baykal'ın avukatları ve Ulusal Kriminal Büro Uzmanı açıklama yapıyor.

GÖRÜNTÜLERİ İNKAR ÇABASI-TIKLAYIN

Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz'ın başvurusu üzerine inceleme yaptığı öne sürülen Ulusal Kriminal Büro Uzmanı , konuşmasının başında fırmanın tanıtımını yaptı. 

Firma yetkilisinin açıklamaları şöyle:

Bir cinsel olaya giriştiği iddia edilen Deniz Baykal'ın vücudunun morfolojik görüntüsü ile, mayolu resmi ile her taraftan alınan resimleri, ayrıca, Sayın Nesrin Baytok'un Baykal'la beraber yan yana oldukları videolardan alınan resimler tarafımızdan incelendi. Sayın Baykal'ın Baytokla hiç bir ilişkisinin olmadığını öğrendik. Görüntülerin eklenmesi, değiştirilmesi, yan yana getirilmesi, modifikasyonla bu görüntülerin değiştirilmiş olduğunun kesin kanaatindeyiz.

Görüntü iki parçadır. Birinci odadaki kişilerin Sayın Deniz Baykal olduğu varsayılan kişinin de muhtemelen ayaktaki bir deniz baykal görüntüsünün monte edilmesiyle, gömlek kolunun farklı görüntülerde farklı olması, ikinci bölümdeki cinsel temas olduğu iddia edilen erkeğin birinci bölümdeki erkekle alakası yoktur. Daha orta boylu ve zayıftır. Bacak adaleleri itibariyle, bacak adalelerini kuruluşumuzun biyologları ve uzmanları inceledi. Bacakta ve baldırda dağılan kıl yapısını incelediler, buradaki yapının Baykal resimlerindeki baldır bacak ve omuz yapısı itibariyle asla benzerlik olmayan bir kişiye ait olduğu, çocuklarmızın cep telefonlarırda bile bazı parçaların değiştirildiği konusu malum. Sağda solda bolca bulunan küçük kameralarla alındığını düşünüyoruz bu gibi vericilerle muhtemeler 5-10-20 veya 30 metrelere kadar kurulduğu, vericilerle yapılan göndermelerde, alıcı kullanılabileceği, burada böylesine bir sistem kullanılmıştır. Aceleyeg etirilerek yapılmış olabilir bu.  

Savcılığa sunulan Rapordan: 

Kaydın aslı olmayıp internet fotokopisi incelendi. Uzman mütalaası edite edilerek, hazırlıklar yapıldı...

İkinci kısım görüntülerdeki erkeğin üzerini çıkartırken elbisesini dolaba götürmesi şüpheli bir hareket olarak tespit edilmiştir. Bazı görüntülerde Obama'ya bile benzetilebiliyorsa insanlar, hukukan ve bilimsel olarak bunun kabulü mümkün değil. Bizim kritiğimiz şu, Ulusal Kriminal Büro değerlendirmelerinin inkar edilmesi için ancak bu kişilerin bizzat iddia etmeleriyle olur. O da belki...

Görüntülerdeki kişinin videonon önünden iki defa geçtiği, ön ve arkadan göründüğü, cinsel olay varsa, bu olaya karışan kişilerin fiilen birlikte olduğu görülmemektedir. Sayın Baytok'un yapısının ortaya yakın boyda bir hanım olduğunu gördük, görüntülerdeki bayanın uzun boylu ve ince görünümlü olduğu belli. 

Görüntülerdeki kişilerin Deniz Baykal ve Nesrin Baytok olduğunu ispat etmek teknik olarak mümkün değildir. 

Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz da, görüntülerdeki karelerin çok acemice hazırlandığını öne sürdü...

Biz sadece doğru dürüst iş yaparız.

Görüntülerin kimin tarafından çekildiğini bulmak mümkün değildir ancak montaj ve modifikasyon olayı gerçektir. Bir sorun olursa bu makinalar mahkeme huzuruna gider. Yabancı ülke jürileri huzurunda orada takdim yapan kişileriz biz.

Avukat tarafından talimat 11 Mayıs'ta verildi, 12 Mayıs'ta işlem başlatıldı ve kendilerine teslim edildi."

BAYKAL NEDEN İSTİFA ETTİ?
Burada sayın Deniz Baykal kasetin montaj olduğunu açıkladı. Onurlu bir davranış gösterdi ve istifa etti. Şimdi montaj olduğu açıkça ortaya koyan kaset nedeniyle CHP teşkilatının ve kamuoyunun bunu anlayacağını umuyoruz. Varan 2 ya da devamı varsa da bundan farkı olmayacaktır. Omuzlarından kıl aralıklarına kadar, çorap renklerinin tutmamasına kadar acimilik var... Bu olayın Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın başına gelmemesi için hiç bir neden yoktur. 

SORU CEVAPLAR

Baykal görüntülerin iki haftalık olduğunu söyledi. Bunu nerden biliyordu? 
Bilemiyorum. İkinci bölümdeki Sayın Baykal görüntüsünün Baykal'ın güncel görüntüsü olduğunu, ikinci görüntüdeki kadınınsa 32-33 yaşında bir kadına ait olduğunu söylüyoruz. 

Baykal ifade verecek  mi?
Hümümetin ve MİT'in de bu incelemeye katkıda bulunması gerekiyor. Kasetin mantoj olduğu bilimsel anlamda ıspatlandığına göre, amacı ortadan kalkmışdır. Montaj olduğu bellidir, bilimsel verilerle rapor da bellidir. Bu kaset tamamen düzmecedir. Bundan sonra yapılması gereken bu kaseti kimin yaptığını çıkarmak hükümetin ve savcıların görevidir. Bunun CD'lerini savcılığa verdik. Yapılan incelemeyi de verdik. 

Baykal'ın bu aşamada ifade vermesine gerek yok. Bu bilimsel bir veridir. 

Ayrıntılar geliyor

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.