Başbuğ'u tehdit mi etti?
BAŞBUĞ'U 'ÖTME' KORKUSU SARDI HABERİ İÇİN TIKLAYIN
Albay Dursun Çiçek’in dünkü duruşmada, Demokrasiye Müdahale Planı’nın kendi tarafından yazılması durumunda orjinal belgenin nasıl olacağına ilişkin ‘mesaj dolu’ bir plan sundu.
Albay Çiçek, kendi hazırlaması durumunda belgenin girişinde “T.C. Genelkurmay Başkanlığı / Ankara” olarak kurum adıyla başlayacağını, belgede 3. Bilgi Destek Şube Müdürü olarak Dursun Çiçek adının yanı sıra Genelkurmay İkinci Başkanı’nın adının bulunacağını ve belgenin sonunda “Genelkurmay Başkanı emriyle” ibaresinin yer alacağını söyledi.
DURSUN ÇİÇEK'E KÖTÜ HABER...
Öte yandan "Demokrasiye Müdahale Planı"nın altındaki ıslak imzanın kendisine ait olmadığını savunan ve Ergenekon Mahkemesine getirdiği bilgisayar destekli makinayla taklitıslak imza atılabileceğini göstermeye çalışan Albay Dursun Çiçek’e, adli tıp uzmanlarından kötü haber geldi.
İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Belge İnceleme Uzmanı Prof. Dr. M. Fatih Yavuz “Bir imzanın makine imzası olup olmadığı yüksek oranda doğruluk payı ile tespit edilir. Çok komplike ıslak imza makineleri var. Onların imzasını tespit etmek daha zor ama bu makineler her yerde bulunan türden değil. Yine de çalışmalar ile imzanın gerçekliği belirlenebiliyor” dedi
Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Grafoloji bölümünden emekli olan Emel Aydoğan ise “Makine imzaları yüksek oranda belirlenebiliyor. Örneğin makine imzasında normal imzada kağıt arkasında çıkan iz, burada bulunmaz. Ayrıca makine imzalarında el imzasındaki gibi imzanın başlangıç ve bitiş noktalarının sabit olarak başlayıp bitmesi durumu yoktur. Kalemle atılan imzalar hıza göre incelik gösterir, makine imzalarında ise bu incelme bulunmaz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.