Uyanık Sosyolog İsrail'i nasıl savundu?

Uyanık Sosyolog İsrail'i nasıl savundu?
Aydın Doğan'ın destroyeri Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, önce "Vahşetin savunulacak bir tarafı yok" dedi, sonra "ama" manevrasıyla İsrail'i işte böyle savundu.

Uyanık Sosyolog Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısında önce İsrail'i haklı çıkarmak için aklı sıra bir uyanıklık yaptı, yetmedi, İsrail'e "ABD çöküyor, aman ha ona çok yaslanma" meyanında akıl verdi.

Uyanık Sosyolog, saldırı ile ilgili izlenimlerini sıraladıktan sonra "Bu saldırının savunulacak tek yanı yoktur ama..." dedi ve şöyle devam etti:

"Türkiye, bu bölgede terörden en çok çeken ülkedir.
Dolayısıyla İsrail’in terörden ne çektiğini en iyi anlayacak insanlar Türkiye’de yaşıyor."

Uyanık Sosyolog, bizzat kendisi terör devleti olan İsrail'in terörden çok çektiğini, gerçekten terörden çok çeken bir ülke olan Türkiye ile kıyaslayarak uyanıklık yapmak istedi.

Türk halkının, sınırları belli ve bütün olan, kendine ait topraklarda yaşadığı gerçek terör olayları ile istilacı terör devleti İsrail'in uyguladığı insanlık dışı vahşeti birbirine benzetmekle yetinmeyen Özkök, bir de İsrail'e akıl verdi.

Uyanık Sosyolog Özkök, "İsrail bir devlettir ve bu devletin yöneticilerinin İsrail halkını ve devletini, marjinal bir yalnızlığa sürükleme hakları yoktur. Dünyanın gidişatı, artık hiçbir ülkenin sadece Amerika Birleşik Devletleri’nin desteğiyle ayakta kalamayacağı bir istikameti işaret ediyor" diyerek, İsrail'e, "yaslandığı ülkenin sağlam olmadığı (ABD)" hatırlatmasında bulundu.

İLGİLİ HABER:

HÜRRİYET'TEN İSRAİL'E 200 KATYUŞA FÜZESİ DESTEĞİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.