Hürriyet’ten İsrail'e 200 Katyuşa desteği

Hürriyet’ten İsrail'e 200 Katyuşa desteği
Filistin toprakları üzerinde sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını dün gerçekleştirdiği katliamla doruk noktasına çıkaran İsrail’e bir destek de Aydın Doğan’ın Hürriyet gazetesinden geldi. Gazete manşetten ‘Füzeli Katliam’ man

Gazete, spotunda “İsrail savaş uçakları, iki günde 200 Katyuşa roketi atan HAMAS’ı dün yoğun hava saldırılarıyla yerle bir etti. 230 kişi öldü, 700 kişi yaralandı” ifadeleriyle, sanki İsrail’in HAMAS’ın saldırısı karşısında harekete geçtiği izlenimi verdi.

Aydın Doğan'ın en büyük gazetesi Hürriyet’in ‘HAMAS 200 Katyuşa fırlattı’ ifadeleri gerçeği yansıtmıyor. Zira, HAMAS’ın elinde Rus yapımı Katyuşa roketleri değil, kendi yapımları olan Kassam roketleri bulunuyor. HAMAS’ın iki günde 200 füze fırlattığı ise asparagastan ibaret. Çünkü HAMAS, ateşkes bittiğinden beri İsrail’e füze fırlatmadı.

Hürriyet’in bugünkü haberi, bu gazetenin sadece yanlı değil aynı zamanda bu yanlılığını ortaya koymak için asparagas bilgiler kullandığının da en açık göstergesi olarak göze çarptı.

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.