Şivan Perwer’in bu sözleri PKK’yı çıldırtacak!

Şivan Perwer’in bu sözleri PKK’yı çıldırtacak!
Kürt müziğinin dünyaca ünlü sanatçısı Şivan Perwer’in bu sözleri terör örgütü PKK’yı çıldırtacak.

TRT’nin Kürtçe TV yayınının açılışına katılacağı söylenen ancak yoğun programı nedeniyle Kürtçe televizyonunun açılışına katılamayan sanatçı Şivan Perwer, merkezi Paris’te bulunan Kurd 1 televizyonunda TRT’nin Kürtçe açılımını değerlendirdi. 

‘TÜRK KARDEŞLERİMİZLE DAHA KARDEŞANE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Perwer, TRT’nin böyle bir açılımını önemsediğini belirterek, “Eğer gerçekten samimilerse, Kürtleri anlamak istiyorlar, bizim bunu desteklememiz lazım. Böylece bizler de Türk kardeşlerimizle el ele verip, daha iyi ve kardeşane yaşarız” dedi.

‘BEN FANATİKLİK YAPANLARI SEVMİYORUM’

Birçok Kürt televizyonu olduğunu ancak bunların çoğunun fanatizme kaçtığını ifade eden Şivan Perwer, terör örgütü Roj TV’ye de göndermede bulundu. Perwer, “Birçok Kürt televizyonu var. Bunların çoğu Kürtçeyi, kültürümüzü yansıtmıyor bile. Ben böyle fanatiklik yapanları sevmiyorum. Bana göre değil” ifadelerini kullandı.

‘DAHOK’TAKİ KÜRTÇE’Yİ DİYARBAKIRLI ANLAMIYOR’

Ünlü sanatçı Şivan Perwer, Kürtçe televizyonların çoğunda Irak Kürtçesi konuşulduğunu ve bunu Diyarbakır’daki bir Kürdün anlayamadığını ifade ederek, “Zaten Kürtçe kanallarında doğru dürüst film de yok. Olan filmlerde de Dahok’taki Kürtçe konuşuluyor. Ama Diyarbakır’daki insan nereden anlasın Dahok’taki Kürtçe’yi.” dedi.

ŞİVAN PERWER İLE PKK'YI AYIRAN ŞARKI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Süleyman Kaya – habervaktim.com/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.